İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili yetimler Türkiyeli hayırseverlere emanet
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Somali’de yapacağı yetimhanenin temeli Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katıldığı bir program ile atıldı.
Afrika, Somali 28.11.2011

Yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak yetimhanenin yatılı kısmından 200 yetim, okul kısmından ise 1400 yetim istifade edebilecek. Projenin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bekir Bozdağ, yetimhanenin temel atma programında İHH’nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirirken İHH’yı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

Son 20 yılı iç savaşa ve siyasi istikrarsızlığa sahne olan Somali son olarak 60 yılın en büyük kuraklığı ile mücadele ediyor. İç savaş nedeniyle merkezi bir devletten uzak olan Somali’de alt yapı, eğitim ve sağlık gibi konularda büyük sıkıntılar yaşanırken kuraklık ile birlikte ülke halkı büyük kayıplar yaşamaya başladı.

Somali’de yaşanan kuraklık beraberinde açlık ve ölümü getirirken Türkiye halkı bütün gücüyle Somali’ye destek oldu. Tüm Türkiye, Somali halkına destek olmak için hareke geçti. İHH İnsani Yardım Vakfı da Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarını bölge halkına ulaştırırken, Somali’nin kalkınması için kalıcı projelere de imza attı.

Son olarak Türkiyeli hayırseverlerin bağışları ile yapılacak olan yetimhanenin temel atma töreni gerçekleştirildi. Somali’nin başkenti Mogadişu’da yapılacak olan yetimhanenin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Somali Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun da katıldı. Temel atma töreninde Somalili çocukların büyük ilgi gösterdiği Bekir Bozdağ çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi. Bekir Bozdağ törende yetimlerin bakımına gösterilmesi gereken önemden bahsederken İHH İnsani Yardım Vakfı’na çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Yaklaşık 2 milyon dolara mal olacak yetimhane kompleksi erkek ve kızlar için ayrı ayrı 2 yatakhane, okul, sağlık kliniği, Kur’an okulu, derin su kuyusu, market ve camiden oluşacak. Kompleksin bir çocuğun ihtiyaç duyacağı tüm birimleri içinde barındırması planlanıyor. Yetimhane bölümü 200 yetim çocuğa, okul bölümü ise toplamda 1.400 çocuğa hizmet verecek. 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek yetimhane kompleksinin 1 yıl içerisinde tamamlanması düşünülüyor.

AFRIKA yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024