İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somalili yetimlere müjde!
İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’nin başkenti Mogadişu’da inşasına devam ettiği Anadolu Kız Yetim Kompleksi ile 192 yetim kızın yeni umudu oldu.
Somali 29.03.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda sağlıklı barınma olanaklarından mahrum kalan çocuklar için yetimhaneler inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Somali’nin başkenti Mogadişu’da yetimlerin barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla inşasını sürdürdüğü Anadolu Kız Yetim Kompleksi.

Kompleks tamamlandığında 8 ayrı yetim evinin her birinde 24, toplamda ise 192 Somalili yetim kız barınacak.

10 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan kompleksin içerisinde iki katlı bir bina şeklinde yer alacak olan yetim evlerinde; çok amaçlı salon, mutfak, etüt salonu, yatak odaları ve bakıcı odası bulunacak. Toplamda 215 metrekarelik bir kullanım alanına sahip olacak olan yetim evlerinde yetimlerin; eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, barınma şartlarının iyileştirilmesi, kalkınma ve farkındalığın oluşturulması gibi faydaların da sağlanması bekleniyor.

somalili-yetimlere-mujde2.jpg

Toplamda 8 yetim evi olacak

Kompleksteki yetim evlerinin ilk dördünün inşası sürerken diğer dördü de bağışçılarını bekliyor. İnşası süren ve bir sene içerisinde açılması planlanan yetim evlerinin isimleri ise şu şekilde:

-Şehit Eren Bülbül

-Şehit Muhammet Fatih Safitürk

-Namaz Kardeşliği 1

-Namaz Kardeşliği 2

anadolu-yetim-egitim-kompleksi.jpg

Anadolu Yetim Eğitim Kompleksi

İHH İnsani Yardım Vakfı 2013 yılında da yine aynı bölgede ortaokul ve lise yaşlarındaki 231 yetimin barınma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılandığı Anadolu Yetim Eğitim Kompleksi’ni hizmete açmıştı. Komplekste; 2 ayrı yetimhane, birkaç bloktan oluşan okul, cami ve spor alanları bulunuyor.

katalog-fotograflari.jpg

Somali’de neler oldu?

1991 yılında iç savaşın patlak verdiği Somali, o tarihten bu yana iç çekişmelere, kabile savaşlarına, siyasi ve ekonomik istikrarsızlığa ve dış göçlere maruz kalmakta. Ülkede yaşanan silahlı çatışmalar ve iç savaş tarım faaliyetlerini olumsuz etkilerken, belli noktalardaki kamplarda toplanan halkı da her türlü olumsuz etkiye açık bırakıldı. Ancak bugün gelinen aşamada Somali’nin güney kesimlerinde yaşanan şiddetli kuraklık nedeniyle 2,85 milyon insan acil gıda yardımına ihtiyaç duyar hale geldi. Somali’de yaşanan kuraklık sürekli tekrar etmekte. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yaşanan kuraklık süresi boyunca 50 bin insanın vefat ettiği tahmin edilmekte.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

somalili-yetimlere-mujde7.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024