İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’ye sağlık ocağı desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Somali’deki sağlık sorunlarını engellemek için yeni sağlık ocakları açmaya devam ediyor.
Somali 19.10.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın birçok yerinde hastalıklarla savaşan mazlumlara çare olabilmek için sağlık ocakları kuruyor. Onlardan biri de Somali Wajid Sağlık Ocağı. Bölge halkı, sağlık ocağında muayene olabiliyor ve gerekli ilaçları da ücretsiz bir şekilde temin edebiliyor. 

 somaliye-saglik-ocagi-destegi-3.jpeg

Sağlık hizmetine ulaşamadığı için yaşadıkları yerden göç etmek zorunda kalan aileler, yeni sağlık ocağının açılmasıyla birlikte artık göç etmek zorunda kalmıyor. Halkın artık ihtiyaç duyduğunda kolayca başvurabileceği, tıbbi hizmet alabileceği ve ilaçları kolayca temin edebileceği bir sağlık ocağı var. Bağışçılarının ve gönüllülerin destekleriyle İHH, bölgede daha fazla sağlık ocağı kurmak için çalışma yürütüyor.

somaliye-saglik-ocagi-destegi-4.jpeg

Bölgede yaşam şartları oldukça zor ve buna bağlı olarak hijyen imkanları zayıf. Bundan dolayı bölgede enfeksiyon hastalıkları ve Malarya hastalığı yoğun olarak görülüyor.  Çocuklar, hasta gruplarının en başında yer alıyor.

Hamile kadınların, hamilelik sürecindeki muayeneleri ve gerekli hallerde hastaneye sevki sağlık ocağındaki ebe ve hemşire sayesinde kolaylaştı. Bu kapsamda sağlık ocaklarında ekipman eksikliklerin giderilmesi büyük önem taşıyor. Hastaların tedavisi ve hastalıklarının tespiti için sağlık ocağının bir tıbbi tahlil laboratuvarına ve laboranta ihtiyacı var.

somaliye-saglik-ocagi-destegi-5.jpeg

Sağlık ocağına çevre köylerden de hastalar geliyor. Bu durum hasta yoğunluğunu arttırıyor.

Çok acil sağlık sorunları olduğunda 70 km uzaktaki Beydawa’da tek hastaneye zor şartlarda yetiştirilmeye çalışılan hastalar, artık yanı başlarındaki sağlık merkezinde acil muayene olabiliyor ve ücretsiz bir şekilde ilaçlarını alabiliyor.

somaliye-saglik-ocagi-destegi-6.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024