İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sudan’da ışığa yolculuk devam ediyor
Sudan’daki katarakt ameliyatlarımız devam ediyor. 46 bin kişi göz taramasından geçirilirken 12 bin 173 kişi ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu.
Afrika, Sudan 02.05.2009

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2007 yılında “Siz görürseniz onlar da görecek” sloganıyla hayata geçirdiği katarakt kampanyası ile Afrika’da 100 bin kişinin tedavi edilmesi amaçlanıyor.

Proje katarakt probleminin yoğun olarak yaşandığı Afrika’da 10 farklı ülkeyi kapsıyor. Bu ülkeler Mali, Nijer, Burkina Faso, Somali, Etiyopya, Sudan, Gana, Benin, Togo ve Çad. Sudan, projenin yüzde 40’lık bölümünü oluşturuyor ve bulunduğu konum itibariyle projenin merkezinde yer alıyor.

Sudan’da Katarakt Projesi’nin başlatıldığı 2007 yılından 2009 yılının başına kadar 46 bin kişi göz taramasından geçirilirken 12 bin 173 kişi de ameliyat edilerek ışığa kavuşturuldu.

Sudan’ın başkenti Hartum’daki Abdul Fadıl Almas Göz Hastanesi’nde sürekli olarak çalışan kalıcı bir klinik ve modern katarakt cerrahisine uygun bir ameliyathane inşa edildi. Günde yaklaşık 150 kişiye klinik hizmeti veriliyor, bu hizmetlerden hiçbir ücret talep edilmiyor.

Afrika Katarakt Projesi bünyesinde Sudan’ın başkentten uzak kırsal bölgelerinde maddi durumu ameliyat için yeterli olmayan hastalara yönelik olarak mobil klinikler ve mobil göz kampları kurularak klinik ve ameliyat hizmeti götürülüyor.

Hastaneye kızını tedavi ettirmek için gelen Abdurrazip Abdallah, “Bu ameliyat için Niyala’dan geliyorum. Göz ameliyatı için Türk Göz Hastanesi’nin olduğunu duydum. Ben ameliyat için yanımda 1 milyon cine (500 dolar) getirdim fakat hastaneye hiçbir masraf ödemedik. Sadece fotokopiler için 5 cine para ödedim. Bütün ilaçları parasız olarak aldık. Hizmetten çok memnunuz” dedi.

İHH Afrika Katarakt Projesi Sudan Koordinatörü Serdar Orakçı, “Yapmış olduğumuz ameliyatlar Türkiye standartlarında. Burada memnuniyet anketleri de yapıyoruz. Hastaların ameliyatlardan memnun olup olmadığını, gözlerindeki sorunun giderilip giderilemediğini öğrenmeye çalışıyoruz. Kendilerinden de hep teşekkürler alıyoruz” dedi.

Afrika’daki katarakt ameliyatları Türkiyeli hayırseverlerin 100 TL’lik bağışlarıyla yapılıyor. Siz de 100 TL’lik bir bağışla Afrika’da yıllardır görmeyi bekleyen bir katarakt hastasının ameliyat olarak yeniden görmesine vesile olabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024