İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sudanlı afetzedelere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan'da selden etkilenen 2 bin 550 aileye acil yardım ulaştırdı.
Sudan 22.09.2020

İHH, selden en çok zarar gören Sudan’ın Sinnar eyaletinde 875 aileye gıda paketi, battaniye, cibinlik, hijyen paketi, 575 aileye kumanya, 1100 aileye de et dağıttı.

İHH Sudan Temsilcisi Bilal Bahci, aşırı yağışların yol açtığı sel ve Nil Nehri'ndeki taşkınlar sebebiyle büyük bir felaketle karşı karşıya kalan Sudan'da başlattıkları acil yardım çalışmaları kapsamında daha önce 575 aileye kumanya, 1100 aileye de et dağıtıklarını söyledi.

sudan-4.jpg

Bahci, "Bugün de selin en çok zarar verdiği yerlerden güneydeki Sinnar eyaletinde 875 aileye gıda paketi, battaniye, cibinlik ve hijyen paketi dağıttık." ifadesini kullandı.

Nil Nehri'ndeki çekilmeye rağmen hala birçok bölgenin sular altında olduğunu söyleyen Bahci, yardım ulaşmayan yerler olduğunu sözlerine ekledi.

Sel ve taşkınlarda 121 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, ülkede birkaç aydır devam eden şiddetli yağışların neden olduğu sellerde 121 kişi yaşamını yitirdi.

Seller nedeniyle 100 binden fazla ev kısmen ya da tamamen kullanılamaz hale geldi.

Sudan Savunma ve Güvenlik Konseyi, 5 Eylül'de sel felaketleri nedeniyle 3 ay süreyle acil durum ilan etmişti.

sudan-1.jpg

BAĞIŞ YAP

İHH, bölge halkı için başlattığı kampanya ile birlikte yardımlarını sürdürecek.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024