İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’deki kamplar suya kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği iş birliği ile Suriye’deki mülteci kampları suya kavuşuyor. İdlib’in kırsalında bulunan Meşhed Ruhin bölgesindeki Sened yerleşkesinde ilk su kuyusu sondajı vuruldu.
Suriye 22.03.2021

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Suriye kamplarında yaşayan sivillerin en temel ihtiyacı olan suya erişebilirliği sağlamak amcıyla su kuyusu çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği yeni bir proje başlattı. Bu proje ile Suriye’deki kampların su ihtiyacı karşılanacak. Projenin ilk adımı olan Meşhed Kampı’nda açılacak su kuyusundan günlük 11 bin kişi faydalanacak.

İç savaşın 11. yılına girdiği Suriye’de milyonlarca insan kamplarda yaşamaya mahkum edildi. Bundan dolayı yüzbinlerce insan dar alanda sıkışmış vaziyatte. Yer altı suyunun seviyesinin düşük olmasından dolayı bölge halkı suya erişimde güçlük çekiyor. Bu bölgelerde yaşayan insanların su ihtiyacını karşılamak için farklı çalışmalar yürüten Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği, Türkiye’den götürdüğü teknolojik olarak gelişmiş, havalı sondaj ve darbeli sondaj sistemilerini kullanarak insanları temiz suyla buluşturuyor. Bu sistemle açılacak olan kuyunun sondaj derinliği 570 m ve debi 300 m3 /gün olarak hesaplandı.

suriyedeki-kamplar-suya-kavusuyor-5.jpg

Bugün Dünya Su Günü

22 Mart günü, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır.

Her yıl Birleşmiş Milletlerin su alanında çalışmalar yapan farklı bir kuruluşu Dünya Su Günü’nde yapılacak uluslararası etkinlikleri destekleyip koordine etmektedir.

Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan raporlarda Dünya’da 2.2 Milyar insan içme suyundan mahrum vaziyatte.

Bu anlamlı günde İHH ve Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği işbirliği ile insanları temiz su ile buluşturuyor.

 Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği

Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği 21 Ocak 2020 tarihinde, dünyanın suya ihtiyacı olan bölgelerinde, tüm canlıların ihtiyacı olan içme ve kullanma suyuna erişimlerini en doğru şekilde sağlamak amacıyla kurulmuş, bağımsız ve adanmış gönüllülerden oluşan bir sivil toplum kuruluşudur.

Siz de destek olabilirsiniz

Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği’nin çalışmalarına destek olmak için sukuyusudernegi.org.tr adresinden detaylı bilgi alıp, bağış yapabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024