İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli 30 çifte düğün desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden temizlenen bölgelerde 30 gence düğün hediyesi olarak ev eşyası yardımında bulundu.
Suriye 14.11.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin kuzeyindeki Azez’de yer alan Babusselam Lojistik Merkezi'nde evlenme hayali kuran 30 gence ev eşyası hediye etti. Suriyeli çiftler, İHH'nın desteğiyle yuva kurdu. 2018'de başlatılan proje ile birlikte bugüne kadar 200 Suriyeli çift ev eşyası sahibi oldu.

ic.jpg

Düğün setinde; buzdolabı, çamaşır makinesi, halı, yatak ve küçük ev aletleri yer aldı.

Proje hakkında açıklama yapan İHH Suriye Çalışmaları Basın Birimi’nden Yakup Alaca, “Bugün Suriye’deki lojistik merkezimizde 30 gencin evlilik hayallerini gerçekleştiriyoruz” dedi. Çiftlerin imkanlarının yetersiz olduğunu ve çoğunun çadırlarda ve konteynırlarda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Alaca, söz konusu projeye yılın başında başladıklarını ve son yardım ile projeyi tamamladıklarını söyledi. Alaca, “Şu ana kadar Suriye’de 200 gencin evlilik hayalini gerçekleştirdik. 2019 yılında da evlenme hayali kuran, durumu imkan vermeyen Suriyelilere destek olacağız” diye konuştu.

ic1.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı dönemden itibaren sivil halka insani yardımlar başta olmak üzere birçok alanda destek olmaya devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024