İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli vicdanlar bir arada
Şanlıurfa İHH, Suriyeli kanaat önderleri başta olmak üzere bölgedeki STK başkanları ve alimleri, Vicdan Hareketi’ne destek için bir araya getirdi.
Suriye 04.03.2019

Suriye zindanlarındaki kadın ve çocukların özgür olması ve zindanlarda yaşanan infaz, işkence ile tecavüzlere dikkat çekmek için oluşan Vicdan Hareketi’ne destek çığ gibi büyüyor. Bu kapsamda Şanlıurfa İHH Temsilciliği, Suriyeli kanaat önderlerini, bölgedeki STK başkanlarını ve alimleri, Vicdan Hareketi’ne destek için konferans salonunda toplayarak istişarelerde bulundu.

ic1.jpg

Vicdan Hareketi’ne ilişkin bilgilendirme yapan Şanlıurfa İHH Başkanı Behçet Atila, “Amacımız, Suriye savaşı sırasında hapsedilen kadın ve çocukların serbest bırakılması” dedi. Atila, Vicdan Hareketi kapsamında başlatılan imza kampanyasına da kanaat önderleri, STK başkanları ve alimlerden destek istedi. Atila, son olarak 8 Mart 2019’da 81 ilde eşzamanlı olarak basın açıklaması yapılacağını ve Şanlıurfa İHH olarak da kendilerinin Halilurrahman Cami’nde cuma namazı sonrasında açıklama yapacaklarını söyledi.

ic2.jpg

Katılımcılar da toplantıda söz alarak Vicdan Hareketi’ne desteklerini bildirerek katkılarından dolayı İHH’ya teşekkür ettiler. Özellikle eski El-Bab Müftüsü Şeyh Zekeriya Muhammed Mesud ve Suriye zindanlarında kalan bir kadının yaşadıklarını anlatması üzerine salonda duygu dolu anlar yaşandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023