İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyelilerin iftarlığı İHH’dan
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'deki mağdurlara her gün bir milyon ekmek ve 100 bin kişilik sıcak yemek ulaştırıyor.
Suriye 14.06.2017

2011 yılından bu yana yüz binlerce sivilin katledildiği Suriye’de savaşa rağmen insanlar hayatlarına devam ediyorlar. Birçok ihtiyaç malzemesine ulaşmakta güçlük çeken Suriyeli mazlumlara İHH İnsani Yardım Vakfı, ilk günden bu yana gıda, barınma, sağlık ve eğitim gibi destekler veriyor.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Suriye çalışmalarına hız veren İHH, her gün bir milyon ekmek ve 100 bin kişilik sıcak yemek ulaştırıyor.

2.jpg

“Yemek ve ekmekler hijyenik mutfaklarda hazırlanıyor”

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Yakup Alaca,  yardım çalışmalarının düzenli olarak sürdüğünü, bu kapsamda Suriye içerisinde kurulan mobil mutfaklar ile Hatay ve Kilis Lojistik Merkezinde her gün ekmek ve sıcak yemek üretildiğini belirtti. Alaca, İHH olarak dünyanın neresinde olursa olsun hiçbir ayırım gözetmeksizin mazlumların yanında olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"İHH olarak olayların başladığı ilk günden itibaren mağdurlara yönelik yardım faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ramazanın gelmesiyle başlattığımız 'Sizi Bekliyorlar' kampanyasıyla da Suriye'ye günlük bir milyon ekmek ile 100 bin kişilik iftar yemeği gönderiyoruz. Gönderilen ekmek ve yemekler Suriye içerisindeki mobil fırın ve aşevleri ile Hatay ve Kilis Lojistik merkezlerindeki mutfaklarda hijyenik bir ortamda hazırlanıyor. Bu çalışmalarla ramazan boyunca tüm mazlumların iftarlarını sıcak yemekle yapmalarını hedefliyoruz."

3.jpg

Çalışmalar sürecek

İHH, Suriye'deki kamplarda yaşam mücadelesi veren binlerce insanın mağdur olmaması için çalışmalarına bundan sonra da tüm hızıyla devam edecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024