İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'ye acil un yardımı çağrısı
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye’deki fırınlarda un stoklarının azaldığını belirterek acil un yardımı çağrısı yaptı.
Suriye 15.08.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'de günlük ekmek ihtiyacının arttığını, buna karşın un miktarının azaldığını belirterek acil un yardımı çağrısında bulundu ve “Suriyeli kardeşim ekmeksiz kalmasın” sloganıyla vakıf olarak kampanya başlattıklarını söyledi.

Son günlerde İdlib'e yeniden başlayan hava saldırılarından sonra durumu görmek için bölgeye gelen Başkan Yıldırım, Suriye'de sürdürdükleri yardım faaliyetlerine ve insani krize ilişkin değerlendirmede bulundu. Yıldırım, vakfın fırınlarında ekmek çıkması için una ihtiyaç duyduklarını burada üretilen ekmeklerin sığınmacı kamplarına dağıtıldığını ifade etti.

Suriye'nin birçok bölgesinden İdlib'e göç olduğunu dile getiren Yıldırım, "İnsanlar evsiz. Yiyecek bulamıyorlar. Zaten iş yok. Hastaneler yetersiz. Dünyada da duyarlılık azaldı. Oysa bombardıman durmuyor. Fırınlarda yeterince un kalmadı. Bunun için un kampanyası başlattık. Şu anda buradaki halkın yiyeceğe ihtiyacı var. Sağlık ihtiyacı var. Özellikle una ihtiyaç var. Çocuklar ölüyor. Kadınlar hep çaresiz. Bu nedenle tekrar çağrıda bulunuyorum. Türkiye'deki illere sesleniyorum. Hepsinden 5-10 tır yardım bekliyoruz" dedi.

Yıldırım, fırınlarından ekmek alan bir çocuğun yaşadığı drama şahit olduklarını söyleyerek, "Fırınlarımızda dağıtılan ekmekler insanlara, küçük çocuklara ulaşıyor. Ekmek alan çocuklardan birisinin evine gittik. 6 tane engelli çocuk vardı" ifadesini kullandı. Azez'de Kurban Bayramı hazırlıklarını ve insani yardım çalışmalarını inceleyen Yıldırım, çoğu yetim, çocuklarla yakından ilgilenerek hediyeler dağıttı.

detay.jpg

“Emperyalistler, ekonomik darbe gerçekleştirmeye kalkıştı”

Yıldırım, daha sonra Azez'deki Reyyan konteyner kentindeki incelemelerinin ardından basın açıklaması yaptı.

"Her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayram da gönüllü ve görevli arkadaşlarımız, dünyanın tüm bölgelerinde çalışmalar yürütmek üzere ulaştılar” diyen Yıldırım, Türkiye hükümetinin, AFAD, Kızılay, İHH ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla mazlumların yanında olmayı sürdürdüğünü belirtti. Yıldırım, "Türkiye’nin mazlumların yanında olmasından ürken emperyalistler, 15 Temmuz'da başarılı olamayınca, bir ekonomik darbe gerçekleştirmeye kalkıştı" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, "Allah’a hamdolsun ki Türkiye halkı omuz omuza vererek ekonomik darbeyi püskürtüyor. Birlik beraberliğimize dikkat edersek bu darbeyi de atlatacağız. Türkiye’nin önü açılacak. Bu nedenle devletimizin almış olduğu tedbirlere herkesin uyması gerek" diye konuştu. 

Açıklanan kısa, orta ve uzun vadedeki tedbirlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İslam dünyası ve mazlum coğrafyadaki insanlar bizden destek bekliyor. Bu darbeyi de atlatırsak yeryüzündeki bütün yetimlere, mazlumlara ve çocuklara daha da fazla sahip çıkacağız. Sahip çıkmaya devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı. Yıldırım, Suriyeli çocukların Türk halkına teşekkürlerini ilettiklerini belirterek, "Bu çocuklar sizin emperyalizme karşı direnişinizden dolayı çok rahat bir ortamda eğitim hayatlarını devam ettiriyorlar. Allah’ın izniyle yetimlerin, mazlumların dualarıyla birlikte Amerika’nın, İsrail’in, emperyalistlerin ve şer güçlerin karşısında bu direnişi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

tir.jpg

Kamplara ziyaret

Başkan Yıldırım daha sonra Sarmada’daki fırını, Rahmet Köyü’ndeki engelli çocukları, sargı bezi fabrikasını ve ebelik okulunu ziyaret etti.

afis.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024