İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tokat da iyilikte yarışıyor
Tokat’ta İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in desteğiyle hayata geçirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
07.11.2016

26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an tilaveti ve dua ile devam etti. Açılışı Tokat İHH Derneği başkanı Cemil Çağlar, İHH’nın hayata geçirdiği projelere ilişkin katılımcılara bilgiler verdi.

Proje ortaklarından Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan ise konuşmasında, sendika olarak bu projenin içerisinde yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ise konuşmasında, çocuklara kazandırılmak istenen davranışların temelinde, çevresindeki gönüllü kuruluşları, insani hizmet birimlerini tanıma, bunların farkında olma ve aynı zamanda bu tür çalışmalarda istekli olma davranışının var olduğunu belirtti.

Ayet ve hadislerden örnekler vererek yetimlere yardım etmenin önemine işaret eden İl Müftüsü Ahmet Erdem ise konuşmasında, yetimler ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Ardından kürsüye gelen İHH İstanbul Yetim çalışmaları koordinatörü Reşat Başer, İHH’nın yurt içinde ve yurt dışında yetimlere yönelik gerçekleştirdiği faaliyetleri görseller eşliğinde anlatan bir sunum gerçekleştirdi.  Dünyada 400 milyon yetim olduğunu dile getiren Başer, İHH’nın 56 ülkede 87 bin yetime baktığını belirtti.

Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Cevdet Can, “Biz biriz, birdeniz ve kardeşiz. Alem bize emanet; biz birbirimize emanetiz” sözleriyle konuşmasına başladı. Projeyi, bir kardeşlik projesi olarak ifade eden Vali Can, “Bu sene Tokat’taki bütün sosyal projeleri -Tek Yürek- adı altında birleştiriyoruz. Böylelikle sosyal dayanışmayı doruk noktaya çıkaracağız. Bizim işimiz, güzel ahlakı doruk noktaya çıkarmak” dedi. 15 Temmuz’da bu milleti Cenab-ı Allah’ın ateş çukurunun kenarından aldığını dile getiren Vali Can, Allah’ın bizlere olan bu ihsanının, sahip olduğumuz güzel ahlakın bir göstergesi olduğunu söyledi. Hayırda yarışmaktan daha güzel bir şey olmadığını dile getiren Vali Can, Tokat’ın iyilikte yarışma konusunda örnek olacağına inandığını belirterek konuşmasını sonlandırdı. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024