İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Tunus Türkiye Büyükelçisinden İHH’ya teşekkür mektubu
Tunus Türkiye Büyükelçisi Akın Algan, Libya’da yürüttüğü yardım çalışmaları sebebiyle İHH İnsani Yardım Vakfı’na teşekkür mektubu gönderdi. Mektupta ekiplerimizin büyük bir özveri ve başarıyla yardım
Afrika, Tunus 09.03.2011

Büyükelçi Akın Algan mektubunda şunları kaydetti: ‘‘Libya’da meydana gelen olaylar üzerine Tunus-Libya sınırından geçerek Tunus’a giren Türk vatandaşlar dâhil her milletten binlerce muhtaç insana yardım amacıyla 24 Şubat - 4Mart 2011 tarihleri arasında, Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel başkanlığında anılan sınıra varan Murat Bayraktar, Mustafa Öztürk, Hakkı Aygün ve Mehmet Akif Turan’dan oluşan İHH insani yardım heyeti bu görevini ırk, din ve dil ayrımı yapmaksızın, gece ve gündüz çalışarak büyük bir özveri ve başarıyla yerine getirmiş ve gerek Tunus makamlarının, gerek aynı mahalde faaliyette bulunan uluslararası örgütler ile çeşitli ülkelerden gelen diğer insani yardım kuruluşlarının haklı takdirini kazanmıştır.

İHH yardım ekibinin bu başarılı, özverili ve takdire şayan çalışmasına Tunus-Libya sınırına gittiğimde bizzat ben şahit oldum. Ülkemizin adını da yücelten bu başarılı çalışmalarından ötürü şahsınızda, başta yardım heyeti başkanı Recep Güzel olmak üzere ekibin tüm üyelerini şahsım ve Büyükelçiliğim adına kutlar, kendilerine teşekkür eder, bundan sonraki çalışmalarında da başarılar dilerim.’’

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024