İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türk Eğitim-Sen’den yetimlere destek
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Destekleme Projesi’ne bir destek de Türk Eğitim-Sen’den geldi. Sendika Başkanı İsmail Koncuk, “Bu hayırlı projenin her daim destekçisiyiz” dedi.
16.10.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Bir Sen ortaklığında 2013/2014 eğitim öğretim döneminde başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi bu yılda devam ediyor. İyilikte Yarışan Sınıflar projesi, yurt içindeki okulların yanı sıra yurt dışındaki okullarda da proje örneği olarak uygulanmaya başladı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ve beraberindeki heyet, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u ziyaret ederek projenin son durumu hakkında bilgi verdi.  

desteklenen-yetimler-1.jpg

“Projemiz 8 bin küsur okul tarafından destekleniyor”

Projenin başladığı tarihten bu yana tüm illerdeki okullarda uygulandığını ifade eden Murat Yılmaz, öğrencilerin zihin dünyasında paylaşma, kardeşlik ve farkındalık gibi değerlerin uygulamalı bir şekilde ortaya çıktığına şahit olduklarını söyledi. Projenin köy okullarında dahi uygulandığını görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Yılmaz, bu gelişmelerin Türkiye’nin geleceği adına ümit verici olduğunu belirterek proje ile birlikte 52 ayrı ülkede yetimlerin desteklendiğini açıkladı. Son olarak Yılmaz, “Projemiz Değerler Eğitimi kapsamında bu yıl 8 bin 89 okul tarafından destekleniyor ve bu sayede 20 bin 94 yetimimize sahip çıkabiliyoruz” dedi.

iyilikte-yarisan-siniflar-2.jpg

“Projeye gönülden destek veriyoruz”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise İHH’ya bu güzel projeye öncülük ettiğinden dolayı teşekkür etti. Koncuk, şöyle konuştu:

“Ben bu hayırlı projenin her zaman yanındayım, destekçisiyim. Türk Eğitim-Sen üyesi olan öğretmenlerimiz de projeye bulundukları okullarda gönülden destek veriyorlar. Hiç kimsenin yetim çocuklara yapılacak bir desteğin önüne geçmesini istemeyiz ve buna müsaade etmeyiz."

Görüşme sonunda Murat Yılmaz, İsmail Koncuk’a Mescid-i Aksa maketi hediye etti.

YETİMLERE DESTEK OL

iyilikte-yarisan-siniflar---afis-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022