İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye'den Yemen'e nefes
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yemen’in Taiz kentinde faaliyet gösteren oksijen tüpü dolum merkezi, 18 hastane ve 6 klinik olmak üzere toplam 24 sağlık merkezine bin 759 adet oksijen tüpü ulaştırarak hastalara nefes oldu.
19.10.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı sağlık merkezlerine verilen akaryakıt desteği ile merkezler kesintisiz hizmet veriyor. Elektrik kesintilerinden dolayı Yemen’de sağlık hizmetleri olumsuz etkileniyor. İHH Yemen’de oksijen merkezine verdiği akaryakıt desteği ile birçok hastanın hizmet almasına vesile oldu. Bu kapsamda Taiz’de 24 sağlık merkezine bin 759 adet oksijen tüpü ulaştırıldı.

İHH tarafından desteklenen sağlık merkezlerinde Eylül ayında 5 bin 277 hasta, oksijen tüplerinden faydalandı. 

 turkiyeden-yemene-nefes-6.jpeg

 

Sağlık krizi büyüyor

Yemen’de uzun süredir devam eden çatışmalar sivilleri son derece olumsuz etkiledi. Çatışmaların Mart 2015’te şiddetlenmesiyle ülkede ciddi bir insani kriz patlak verdi. Yemen’de yetersiz ilaç ve tıbbı malzemelerden dolayı koronavirüs hastaları ve diğer solunum sıkıntısı çeken hastalar ciddi ölçüde oksijen desteğine ihtiyaç duyuyor. 2020 yılı ilk 9 ayında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ülkede şüpheli kolera vakalarının 200 bin kişiye ulaştığını duyurdu.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Nisan ayından bu yana gıda yardımlarındaki azalmadan dolayı Yemen’de 9 milyon kişinin etkilendiğini duyurdu. Ayrıca sağlık alanındaki imkansızlıklardan dolayı 121 tesisteki çalışmaların durdurulması sebebiyle 1.3 milyon kişi de sağlık hizmetleri alımından olumsuz etkilendi. Hazırlanan raporda yıl sonuna kadar bir milyon kişinin sağlık hizmetinden tamamen mahrum kalacağı belirtilerek, difteri, kızamık, kolera, dang humması gibi salgınlar sebebiyle 6 milyonu çocuk olmak üzere 18 milyon kişinin olumsuz etkileneceği bildirildi.

Bağışçıların destekleriyle sağlık çalışmalarına devam eden İHH, bölge halkının yaralarını sarmaya devam edecek.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024