İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ukraynalı esirler İHH aracılığı ile kurtarıldı
Suriye’de muhalifler tarafından esir tutulan Ukrayna vatandaşı 2 kişi, İHH’nın girişimleri sonrasında serbest bırakıldı.
Suriye 25.01.2017

İHH, olaylar başladığı günden beri Suriye’de yürüttüğü insani yardım ve insani diplomasi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bölgede gıda, barınma, sağlık ve eğitim gibi birçok alanda yardım çalışmalar gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, gerçekleştirdiği insani diplomasi çalışmalarıyla dünya barışına katkı sunuyor.

Bu kapsamda son olarak Suriye’de tutulan 2 Ukrayna vatandaşı için yapılan girişimler sonuç verdi.

2013 yılında kendi ifadeleri ile Ukrayna’dan yola çıkan O. M (43) ve N.M (38) Suriye’ye kaçak yollarla girerek Kudüs’e ulaşmaya çalışan karı koca olan iki kişi muhalifler tarafından tutuklandı. 3 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan 2 kişi İHH’nın devreye girmesiyle geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı.

pa4b3899.jpg

Ülkelerine gönderilecekler

Eşlerin tutuklu kalmasının sebebinin Rus olduklarının sanılması ve 3 yıl boyunca Ukrayna’dan da herhangi resmi bir girişimde bulunulmaması olduğu öğrenildi.

Ukrayna resmi makamlarıyla yapılan işlem sonrası iki kişi ülkelerine gönderilecek.

İHH İnsani Yardım Vakfı, daha önce de 48 İran vatandaşına karşılık, Suriye yönetiminin 2 bin 130 sivil tutuklu Suriyelinin; Fua ve Zebedani de karşılıklı olarak 464 yaralı takasının gerçekleşmesinde, Türkiyeli gazeteci Adem Özköse ve Hamit Çoşkun’un da serbest bırakılmasında aktif olarak rol almıştı.

Ayrıca İHH son dönemde Halep’ten tahliye edilenleri karşılayarak yardım ulaştırmış ve aynı zamanda gözlemci olarak önemli çalışmalar yürütmüştü.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023