İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Validen Eğitim Köyü’nü ziyaret
Hatay Valisi Rahmi Doğan, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Reyhanlı Eğitim Köyü’nü ziyaret etti.
Suriye 20.03.2019

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı ile Katar Yardım kuruluşu RAF tarafından temeli atılan ve 2017 yılında açılışı yapılan Reyhanlı Eğitim Köyü’nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette Vali Doğan’a; Vali Yardımcısı Salih Altun, Hatay MKÜ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya ile Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu eşlik etti.

ba2a0138.jpg

Vali Rahmi Doğan ve beraberindeki heyeti Reyhanlı Eğitim Köyü’nde Yetim Vakfı Başkanı Mehmet Gülsatar, İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Zeki Tahiroğlu ve Reyhanlı Eğitim Köyü Koordinatörü Hamza Dinçer karşıladı. Toplam 900 Suriyeli savaş mağduru çocuğa eğitim ve barınma hizmeti verilen Reyhanlı Eğitim Köyü’ndeki çalışmaları inceleyen Vali Doğan, tesiste bulunan 3 okul binasını da ziyaret ederek öğrencilerin eğitim faaliyetleri ile alakalı bilgi aldı.

ba2a0308.jpg

Reyhanlı Eğitim Köyü’nün savaş mağduru Suriyeli çocuklara yönelik vermiş olduğu eğitim, barınma ve rehabilitasyon gibi hizmetlerin devam etmesi gerektiğini belirten Doğan, tesisin kurulmasına öncülük eden İHH İnsani Yardım Vakfı ile Yetim Vakfı yetkililerini tebrik etti. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023