İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Vicdan Konvoyu Adana’ya ulaştı
Suriye zindanlarında mahpus kadınların özgürlüklerini talep etmek amacıyla oluşturulan Uluslararası Vicdan Konvoyu, Hatay’dan önceki son durağı olan Adana’ya ulaştı. Konvoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünyaya seslenecek.
Suriye 07.03.2018

Rejim zindanlarında hukuksuzca tutulan Suriyeli kadınların özgürlüğünü talep etmek amacıyla oluşturulan Vicdan Konvoyu, Hatay’a doğru ilerliyor. Türkiye’deki kadınların öncülüğünde konvoya, 55 ülkeden farklı din, dil, ırk ve kültürlerden binlerce kadın katılıyor. Katılımcılar arasında Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, akademisyen, hukukçu, medya mensubu, gazeteci, yazar, doktor, sanatçı, sporcu, siyasetçi, ev hanımı ve  çalışan kadınlar bulunuyor.

Vicdan Konvoyu, 6 Mart’ta İstanbul Yenikapı Miting Alanı’nda yapılan basın açıklamasının ardından Hatay’a doğru hareket etti.

sakarya.jpg

Önce Kocaeli sonra Sakarya

İlk durağı Kocaeli olan konvoy, buradan da eklenen otobüslerle birlikte Sakarya’ya ulaştı. Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda geniş çaplı bir programla karşılanan vicdanlı kadınlar, sahneye çıkarak mesajlarını Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 ayrı dilde verdi.

ankara-cikis.jpeg

Ankara’da konaklama

Konvoy daha sonra ilk gecesini konaklamak üzere Ankara’ya hareket etti. Gece geç saatlerde Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne varan konvoy geceyi burada geçirdi. Sabah olduğunda ise yapılan basın açıklamasında Vicdan Konvoyu adına Gülden Sönmez, “Kararlıyız. Gittikçe daha kalabalık bir ekiple sınıra doğru gidiyoruz. Sınıra ulaştığımızda sesimiz dünyayı sağır edecek!” dedi.

gulden-sonmez.jpeg

Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ise “Vicdanı diriltmeye muhtacız. Zira onun kaybının bedelini tüm insanlık olarak ağır bir şekilde ödüyoruz” ifadelerini kullandı.

detay-2.jpg

Temsilciler Cumhurbaşkanlığı’nda

Ankara’da ayrılan Vicdan Konvoyu temsil heyeti ise önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile görüştü. Konvoy amacının ve Suriyeli mahpus kadınların hikayelerinin anlatıldığı ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, konvoya olan desteklerini iletti. 55 ayrı ülkeden gelen heyetteki temsilci kadınların Suriye hapishanelerinde yaşananları anlatmalarının ardından görüşmede duygulu anlar yaşandı.

tbmm.jpeg

Vicdan Konvoyu heyeti TBMM'de

Ardından da TBMM’ye geçerek İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar ve bareberindekilerle görüştü. Vicdan Konvoyu Sözcüsü Nalan Dal'ın öncülüğündeki heyet ile bir araya gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, Suriye'de kadınların yaşadığı insanlık dramına dikkati çekerek farkındalık oluşturmak için başlattıkları Vicdan Konvoyu hareketinden dolayı heyeti kutladı.

yol.jpeg

Konvoy Adana’da

Konvoy ise akşam saatlerinde Adana’ya giriş yaptı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023