İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yardım trenimiz sel bölgelerinde
Yaşadığı sel afeti ile büyük zarar gören Pakistan’a destek amacıyla hazırlanan ve iki hafta önce yola çıkan İHH yardım treni, resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından İHH’nın bölgedeki ekipleri tar
Pakistan 19.09.2010

Tarihinin en büyük felaketlerinden birisini yaşayan Pakistan’da hayat bir türlü normale dönmüyor. Pakistan’ın kuzey bölgelerinde sel suları kısmen çekilirken, güney bölgelerinde insanlar hala sel suları ile mücadele ediyor. Özellikle Sind eyaletinin Dadu and Jamshoro şehirlerinde sel tehlikesi devam ederken 200 köy sular altında kaldı. Pakistan Ulusal Afet Yönetim Merkezi (NDMA)’nin 16 Eylül tarihli raporuna göre sel afeti sonucu 1767 kişi hayatını kaybederken, 2966 kişi de yaralandı. Ayrıca yine aynı rapora göre 1 milyon 900 bin ev ya zarar gördü ya da tamamen yıkılarak kullanılamaz hale geldi.

Sel afetinin yaşandığı ilk günden itibaren Pakistan’da yardım çalışmaları yürüten İHH tarafından 2 hafta önce bölgeye gönderilen 450 tonluk yardım treni Pakistan’a ulaştı. Pakistan halkının yaralarını sarmayı amaçlayan yardım treni resmi işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölgedeki İHH ekipleri tarafından teslim alındı. Hayırsever halkımızın desteği ile doldurulan 28 vagonluk yardım treni içerisindeki acil yardım malzemeleri İHH ofislerinin kurulu olduğu  Pencap, Sind ve Khyber Pakhtunkhwa (KPK) eyaletlerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Pakistan Acil Yardım Koordinatörü Nalan Dal, trenin İHH ekipleri tarafından teslim alındıktan sonra İslamabad’a doğru hareket ettiğini söylerken yardım trenindeki acil yardım malzemelerin en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacağını ifade etti. Pakistan halkının sıkıntı içerisinde kendilerine uzanacak merhamet elini beklediğini dile getiren Nalan Dal, yardım treni içerisindeki inşaat malzemeleri, prefabrik evler, tekstil malzemeleri, gıda, ilaç, temizlik malzemeleri ve ayakkabıların en kısa sürede dağıtımlarının tamamlanacağını belirtti.

Dal, bölgede hala çok büyük sıkıntıların yaşandığını da dile getirirken özellikle güney bölgelerde hala selin etkili olduğunu belirtti. Birleşmiş Milletlerin son hazırladığı rapora göre sel üzerinden iki ay geçmesine rağmen Pakistan’ın 12 ay daha yardıma ihtiyaç duyacağını ifade eden Dal, Pakistan’ın yaralarını sarabilmesi için resmi rakamlara göre 2,1 Milyar dolara ihtiyacı olduğunu söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024