İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yardımlarımız sular altındaki Jakarta'ya ulaştı
İHH ekipleri Endonezya'nın başkenti Jakarta'da selden etkilenenlere yardımlar ulaştırıyor.
Endonezya, GüneyAsya 22.01.2013

 Endonezya’nın başkenti Jakarta yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı. İHH sel felaketinin etkili olduğu bölgelerde acil yardım çalışmalarına başladı.

Endonezya’nın başkenti Jakarta 16 Ocak tarihinde başlayan ve aralıksız 2 gün devam eden yoğun yağışlar nedeniyle sular altında kaldı.

Özellikle Ulucami, Bidara Cina, Kampung Melayu, Grogol, Rawa Buaya, Karet Tengsin, Moura Baru, Bekasi ve Kapukk Moura bölgelerinde sel sularının 6 metreye kadar yükseldiği görüldü.

Resmi makamların gerekli önlemleri almadığını ifade eden yerel sivil toplum kuruluşları sel baskınlarının etkili olduğu bölgelerde acil ihtiyaçları gidermek bir yana evlerinde mahsur kalanlara dahi herhangi bir yardım ulaştırılmadığını kaydetti.

Önümüzdeki günlerde açlık ve salgın tehlikesine karşı uyarıda bulunan yardım kuruluşları resmi makamlardan uluslararası yardım çağrısı yapılmasını ve olağanüstü durum ilan edilmesini istedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı bölgede acil yardım çalışmalarına başladı. Bölgeye ilk olarak 10 bin Euro’luk nakdi yardım ulaştıran İHH ayrıca 10 büyük baş adak kurbanının kesimini yaparak felaket zedelere dağıtacak.
[videoGaleri-309]

Bölgedeki incelemelerine devam eden İHH’nın Endonezya Temsilcisi ve Açe’deki İstanbul Yetim Kompleksi’nin sorumlusu Reşad Başer özellikle kadın ve çocukların oldukça zor durumda kaldığını, hastaların tedavi için ilaç bulmakta zorlandıklarını, evlerinde mahsur kalan insanların çatılara sığınarak suların çekilmesini beklediklerini kaydetti. Bu bekleyişin ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

Diğer yandan İHH’nın Endonezya’daki kardeş kuruluşu PKPU (Post Keadilan Peduli Ummat) 9 ayrı bölgede acil yardım çalışmalarını sürdürüyor. Botlarla evlerinde mahsur kalan insanlara ulaşmaya çalışan yardım gönüllüleri aynı yolla hastaları sağlık merkezlerine taşıyor. Ayrıca 2 bölgede kurulan mutfaklarla felaketzedelere sıcak yemek ve ihtiyaca göre hazırlanan yardım paketlerinin dağıtımı yapılıyor.

Yağışların bitmesine rağmen suların hala çekilmediği Jakarta’da özellikle kıyı bölgelerde yaşayan halk evlerini terk etmek zorunda kaldı. Resmi rakamlara göre ölü sayısının 20’ye ulaştığı sel felaketinin gerçek bilançosu ise ancak sular çekildikten sonra netleşecek.

Diğer yandan suların çekilmesinin ardından salgın hastalıkların baş göstermesinden korkuluyor. Özellikle Moura Baru ve Kapuk Moura bölgelerinde bazı hastalık vakaların görülmeye başlandığı bildirildi.



[galeri-1730]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024