İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim annelerine dikiş atölyesi
Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yetim annelerinin meslek edinebilmeleri amacıyla dikiş nakış atölyesi açıldı.
Suriye 15.10.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde yetim annelerinin meslek öğrenebilmesi amacıyla dikiş nakış atölyesi açıldı.

img_3660.jpg

Afrin’de 30 yetim çocuğun anneleriyle birlikte yaşadığı İsmet Kaya Yetimhanesi’nde faaliyete geçirilen atölyede, 11 savaş mağduru kadın meslek öğrenecek.

Vakfın Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, yaptığı açıklamada, savaşın yetim bıraktığı çocuklara ve annelerine sahip çıktıklarını söyledi. Ağca, yetim annelerinin meslek edinebilmeleri için çok sayıda proje uyguladıklarını anlatarak, “Bu projelerimizden bir tanesi de Afrin İsmet Kaya Yetimhanesi’nin içerisinde açmış olduğu dikiş nakış atölyesi. Bu atölyenin kurulum ve işletimi ile ilgili gerekli maddi destek, Alanya İHH İnsani Yardım Derneği Gazipaşa Temsilciliği’nce karşılandı” diye konuştu. Atölyenin kısa sürede meyvelerini vermesini ümit ettiklerini belirten Erdal Ağca, “Daha önce uygulamış olduğumuz benzer projelerde 3 ile 6 ay arası bir sürede sonuç aldık. Afrin’de yeni açtığımız atölyemizde de en kısa süre içerisinde tüm yetim annelerinin terzilik mesleğini öğrenmesini arzu ediyoruz. Burada kazandıkları terzilik bilgisini ileride gelirlerini temin etmek içinde kullanabilecekler” dedi.

img_3694.jpg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde eğitim, sağlık, barınma ve gıda alanında çalışma yürütüyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024