İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim hamileri bir arada
Yetim Sponsorluk Sistemi ile yaklaşık 9 bin yetim çocuğa yardımların ulaştırmasında katkısı olan hayırseverler, Ankara İHH’nın organizasyonuyla başkentte bir araya geldi.
02.01.2019

Ankara İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Ankara Altınpark Fuar ve Kongre Merkezinde 8. Yetim Destekleme İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ankara İHH aracılığıyla dünya üzerindeki yaklaşık 9 bin yetim çocuğa yardımların ulaştırmasında katkısı olan hayırseverler bir araya geldi.

Programa, yetimlere çeşitli konularda yardımda bulunan hayırsever vatandaşlar katıldı. İstişare toplantısı öncesinde, Ankara İHH'nın 2018 yılında farklı ülkelerdeki yardım faaliyetlerinin anlatıldığı kısa film izletildi.

sinan.jpg

Ankara İHH Başkanı Mustafa Sinan, dünya üzerinde yaklaşık 400 milyon yetim çocuğun bulunduğuna işaret ederek kuruluş olarak yetim çocuklara yardım ettiklerini belirtti. Yetim çocuklara ulaştırılan yardımlar için destek veren hayırseverleri her yıl bir araya getirdiklerini ifade eden Sinan, "Toplantıda '2019 senesinde neler yaparsak daha hayırlı olur?’ diye soracağız. Kardeşlerimizin bize nasihatlerini dinleyeceğiz, ona göre yol haritası belirleyeceğiz. Geçen sene sadece Bayırbucak'ta yaşayan 600'e yakın yetime ulaştık. Ankara İHH olarak halihazırda yaklaşık 9 bin yetimle ilgileniyoruz" diye konuştu.

ic.jpg

Yetim Sponsorluk Sistemi

Bu sistemle bir kişi, aile, kurum, arkadaş grubu, sınıf veya okul bir yetime sponsor olabiliyor; aylık 125 lira bağışlayarak sponsoru olduğu yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına önemli bir katkı sağlayabiliyor.

detay.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022