İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim Kardeş Projesi Mersin'de tanıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 3 yıl önce başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, Mersin’de de hayata geçirildi.
Türkiye 25.12.2015

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin tanıtım toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıya, İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Memur Sen Mersin Şube Başkanı Abdulla Çelik, Mersin İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mesut Kayacı ve okul idarecileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Koca, tanıtımda yaptığı konuşmada, projenin insanlığa örnek olduğunu belirterek, herkesin katkısını azami ölçüde sağladığı takdirde çalışmanın daha büyük yerlere geleceğini söyledi. Mersin genelinde 4 bin 800’ün üzerinde yetim öğrenci bulunduğunu ifade eden Koca, proje kapsamında bugüne kadar bunlardan yaklaşık 200’üne ulaştıklarını dile getirdi. Projenin başarıya ulaşması için okul idarecilerinden gereken hassasiyeti göstermelerini isteyen Koca, geleceğin teminatı çocukların hayata kazandırılması noktasında eksiksiz bir şekilde yetiştirilmelerinin önemli olduğunu söyledi.

İHH Başkan Yardımcısı Yılmaz da “Yardımlaşmada 238 ülke arasında dünya üzerinde birinci sıradayız. Gerçekten bu coğrafyanın insanları her zaman yoksulu, yetimi, kimsesi görmüş ve gözetmiştir” dedi.

Dünyada 400 milyona ulaşan bir yetim nüfusu olduğuna dikkat çeken Yılmaz, buna karşın geçen yıl dünyanın silahlanmaya ayırdığı paranın ise 13 trilyon dolar olduğunu ve dünya üzerindeki 200 devletin gelirinden daha fazla bir kaynak anlamına geldiğini kaydetti.

Memur Sen Mersin Şube Başkanı Çelik ise proje kapsamında çalışmalar yaptıklarını ve daha yapacak çok işleri olduğunu dile getirerek, “Bu çalışmaları belki 20 kat artırırsak bir anlamı olacak. Çünkü yetimler bize Allah Resulünün emanetidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından projenin nasıl yürütüleceğine ilişkin okul idarecilerine bilgiler verildi.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022