İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetim öğrencilere burs desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Yetim Eğitim Sponsorluğu” projesi ile 18 yaşını dolduran çocuklara meslek sahibi oluncaya kadar burs desteği sağlayacak.
26.08.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yeni başlattığı Yetim Eğitim Sponsorluğu projesi ile birlikte 18 yaşını doldurmuş 13 bin 596 yetime burs desteği veriliyor. Böylece yetim çocukların temel ihtiyaçları giderilmiş oluyor.

Bugüne kadar Yetim Sponsorluk Sistemi’yle 51 ülkede 99 bini aşkın yetim çocuğun her ay düzenli bakımını üstlenen İHH; eğitim, sağlık, gıda, barınma gibi konularda onlara destek veriyordu. Her yıl ise dünyanın 120 ülkesindeki 800 bin yetime yardım ulaştırıyordu. Bundan sonra İHH, hayırseverlerin destekleriyle 18 yaşını aşan yetimlere de burs desteği verecek.

pakistan-yetim-dayanisma-gunleri-nisan-2017-43.jpg

Eğitim boyunca burs desteği

Çocukların yetim kaldığı yaştan itibaren desteklemeye başlayan İHH, başlattığı yeni proje ile birlikte çocukların ekmeklerini ellerine alıncaya kadar destek olmaya devam ediyor. Yetim Eğitim Sponsorluğu ile 18 yaşını dolduran çocukların meslek sahibi oluncaya kadar eğitimlerini devam ettirmeleri sağlanıyor. Bu şekilde eğitimlerini tamamlama imkanına kavuşan gençler, kendi ayakları üzerinde duruyor ve ailesine, çevresine, ülkesine katkı sağlayabiliyor.

pakistan-33.jpg

BİR ÖĞRENCİYE BURS VER

Destek için

Hayırseverler de yetiştirilen yetimlerin genç bir kız ya da delikanlı olduklarında devam eden ihtiyaçlarına yardımcı olabilir, üniversite ya da mesleki eğitimlerinde yanlarında durmaya devam ederek hayallerini gerçekleştirmelerine vesile olabilirsiniz.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Eğitim Sponsorluğu aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki ve Türkiye’deki yetimlere burs yardımında bulunmak isteyen bağışçılar, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETIM koduyla projeye destek olunabiliyor.

pakistan-34.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024