İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler için oyuncaklarını sattı
2. sınıf öğrencisi Zeynep Gök, evinden getirdiği oyuncaklarını okulunda satarak İyilikte Yarışan Sınıflar projesi kapsamında yetimlere destek verdi. Türkiye’de 6 binden fazla okul, 15 bin 680 yetime kardeşlik yapıyor.
04.02.2019

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı bu çocukların karşılaşabileceği tehditlerden sadece birkaçı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geliştirdiği Yetim Sponsorluk Sistemi ile 53 ülkede 93 bin 960 yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor. Okullardaki ve kurslardaki öğrenciler de “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle yetim kardeşlerine hamilik yapıyor. 

İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bir-Sen paydaşlığında yürütülen "İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi" beşinci yılında okullarda farkındalık oluşturmaya ve yetim çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Geleceğin İyiliksever Türkiye’sinin adımlarının atıldığı projede 2018-2019 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında 6 bin 292 okuldan yüzbinlerce öğrenci, 15 bin 680 yetim kardeşine sponsor oldu. Projeye destek veren yüce gönüllü öğrencilerden biri de minik Zeynep.

yetimler-icin-oyuncaklarini-satti2.jpg

“Yetim kardeşlerimi oyuncaklarımdan daha çok seviyorum”

Ankara Altındağ TOKİ Malazgirt İlkokulu 2. Sınıf Öğrencisi Zeynep Gök, hiç tanımadığı yetim kardeşleri için “Elimden ancak bu kadarı gelebiliyor” dedi ve oyuncaklarının tümünü okulunda açtığı stantta satarak projeye dahil oldu. Mardin ve Hatay’daki 2 yetim kardeşi için bu fedakarlığı yaptığını ifade eden Gök, “Oyuncaklarımı çok seviyorum. Fakat Mardin ve İskenderun’dan gelen yetim kardeşlerimizin fotoğraflarını görünce onları daha fazla sevdiğimi hissettim. Bu nedenle de oyuncaklarımı satarak kardeşlerime olan sevgimi ifade etmek istedim” dedi.

Zeynep gibi yüzbinlerce öğrenci, projeye destek olmak için harçlıklarından artırıyor ve farklı projeler geliştirerek Geleceğin İyiliksever Türkiye’sini inşa ediyor.

yetimler-icin-oyuncaklarini-satti4.jpg

Yetimlere destek için

Minik Zeynep gibi İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki yetimlere yardımda bulunmak isteyen iyiliksever bağışçılar, YETİM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETİM koduyla projeye destek olunabiliyor.

bir-milyon-ogrenci-iyilikte-yarisiyor.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022