İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimler iftarda hamileriyle buluştu
Konya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Yetim-Hami Kaynaşma İftarı düzenlendi.
Türkiye 13.05.2019

Programa İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve çok sayıda davetli katıldı. Program Senegalli Hamza Badiden’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 hamza-badiden.jpg

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal şöyle konuştu:

“Gelenekselleşen yetim ve hamileri iftarımızı teşrif ettiğiniz, hoş geldiniz, sâfalar getirdiniz. Bugün üç ilçe belediye başkanımız yetim hamisi, yetim seveni olarak bulunuyorlar.  Yetim hususunda bize destek verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. İftar programımıza katılan siz değerli yetim hamisi kardeşlerime yetim hassasiyetinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Yetim konusu, dünyanın birçok yerinde ama özelliklede İslam Coğrafyasında büyük bir problem arz etmektedir. Biz yetimlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Allah’ın izniyle 12 ülkede açtığımız 36 yetimhanemizi yetimlerimizin hizmetine sunduk. Dört yetimhanemizin de inşaatı devam etmektedir. Her ay düzenli olarak 94 bin 668 yetimin bakımını sizlerin destekleri ile üstleniyoruz.” diyen Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

448564018975.jpg

“Bir yetimin hamiliğini üstlenin iki yetimin hamiliğini üstlenebileceğine, iki yetimin hamiliğini üstlenin ise dört yetimin hamiliğini üstlenebileceğine inanıyoruz. Hamiliği  üstlenilen yetim sayısı ne kadar artarsa bizi cennetin kapısında karşılayacak vesilelerimizin o kadar fazla olacağını Allah’tan umuyoruz. Çünkü Nebi Aleyhisselam "Ben ve yetime kol kanat geren kimse cennette böyle (yan yana) olacağız” diyor. Onun için biz Efendimizin çizgisini korumaya çalışıyoruz.” dedi

Uysal, son olarak iftara teşrif eden tüm misafirlere teşekkür etti.

Programda iftar duasını  ise Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptı.

yetim-hami-iftari-5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024