İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere adanmış bir sokağın öyküsü
İHH gönüllülerin girişimleriyle yola koyulan Yardım Sokağı üniversiteli gençleri buluşturan bir hayır köprüsüne dönüştü.
Etiyopya, Pakistan 08.04.2013

Uzak coğrafyaların yetimleri, kadınları ve muhtaçları için adım atan İHH Gönüllüsü Hatice Naç’ın girişimleriyle oluşturulan Yardım Sokağı grubu, el emeği göz nuru ürünleri satarak dünyanın dört bir yanındaki yetimlere destek sağlamanın yanında üniversitelerde etkinlikler gerçekleştirerek gençleri hayra teşvik ediyor.

İlk olarak Etiyopya'da kadınlar için kurulan eğitim merkezinin hamiliğini üstlenen Naç, arkadaş çevresi ile birlikte düzenledikleri kermeslerden, el emeği göz nuru ürünlerin satışından elde ettikleri gelir ile eğitim merkezi projesini hayata geçirdi. 2008 yılında ise bu kez 28 gün aralıksız süren İsrail saldırılarında iyice mazlum ve muhtaç hale gelen Gazze halkı için seferber oldu.

Geçen sene düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri'nde İHH ekibi ile birlikte Pakistan’a giden Hatice Hanım oradaki yetimlerin halini gördükten sonra Haripur'da inşa edilecek yetim kompleksi projesini üstlendi.

Yaklaşık 1000 Pakistanlı yetimin eğitim, barınma ve sosyal faaliyet ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen ve 44,000 metrekarelik alana inşa edilmesi planlanan projenin şu anki maliyeti yaklaşık 1 Milyon TL. Yardım Sokağı sakinleri projeye fon sağlamak amacıyla kendi elleriyle hazırladıkları ürünleri satışa sundular.

"Oradaki çocukların yardıma ihtiyacı vardı ve buradaki gençlerimizin de bir amaca... Bu ikisini buluşturursak güzel olur diye düşündük." diyen Hatice Hanım hem ürünlerin satılması hem de bu iyilik hareketinin gençler arasında yaygınlık kazanması için üniversitelerde etkinlikler düzenliyor.

İstanbul’da bulunan Üsküdar, Sabancı, Şehir, Yıldız Teknik, Boğaziçi, İstanbul, Marmara, Nişantaşı, Yeniyüzyıl, Haliç, 29 Mayıs, Avrupa İslam Üniversitelerinin yanı sıra Ankara Hacettepe Üniversitesi, İzmir Ege ve Şifa Üniversiteleri, Sakarya Üniversitesi, Karadeniz Teknik, Rize, Kayseri ve Yozgat Bozok Üniversitelerinde söyleşiler düzenleyerek öğrencilere İHH’nın yetim çalışmalarını anlatan Yardım Sokağı grubunun Pakistanlı yetimler yararına satışa sundukları ürünler 16 üniversitenin kampüsünde sergileniyor.

Haberimize ekli foto galeride görebileceğiniz ürünlerden birine sahip olarak bu hayır hareketine katkıda bulunmak için twitter adresi üzerinden grupla iletişime geçebilirsiniz. twitter.com/yardimsokagi

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022