İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere bir destek de Türk Eğitim-Sen’den
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2013 yılından bu yana sürdürdüğü İyilikte Yarışan Sınıflar projesine bir destek de Türk Eğitim-Sen’den geldi.
31.10.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eğitim Bir-Sen ortaklığında 2013/2014 eğitim öğretim döneminde başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi bu yılda devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer ve beraberindeki heyet, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı ziyaret ederek projenin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Proje köy okullarında da uygulanıyor

Projenin başladığı tarihten bu yana tüm illerdeki okullarda uygulandığını ifade eden Reşat Başer, öğrencilerin zihin dünyasında paylaşma, kardeşlik ve farkındalık gibi değerlerin uygulamalı bir şekilde ortaya çıktığına şahit olduklarını söyledi. Projenin köy okullarında dahi uygulandığını görmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Başer, bu gelişmelerin Türkiye’nin geleceği adına ümit verici olduğunu belirterek proje ile birlikte 55 ayrı ülkede yetimlerin desteklendiğini açıkladı. Son olarak Başer, “Projemiz, Değerler Eğitimi kapsamında bu yıl 7 bin 663 okul tarafından destekleniyor ve bu sayede 19 bin 464 yetimimize sahip çıkabiliyoruz” dedi.

ic.jpg

“Projeye gönülden destek veriyoruz”

Sendika Başkanı Talip Geylan da yaptığı açıklamada İHH’ya bu güzel projeye öncülük ettiğinden dolayı teşekkür etti. Geylan, “Ben bu güzel projenin her zaman yanındayım, destekçisiyim. Türk Eğitim-Sen üyesi olan öğretmenlerimiz de projeye bulundukları okullarda gönülden destek veriyorlar" dedi.

Görüşme sonunda Reşat Başer, Talip Geylan’a Mescid-i Aksa maketi hediye etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023