İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yetimlere kartpostal yaz, Patani’ye yetim okulu olsun
İHH gönüllüleri tarafından kurulan “Birşeyyap Gönüllü İnsiyatifi” yetimlerin hem maddi hem de duygusal ihtiyaçlarına aynı anda dokunacak bir proje ile faaliyetlerine başladı.
Patani 28.04.2015

İHH gönüllüleri tarafından kurulan “Birşeyyap Gönüllü İnsiyatifi” yetimlerin hem maddi hem de duygusal ihtiyaçlarına aynı anda dokunacak bir proje ile faaliyetlerine başladı.

Hazırladıkları projenin oluşturacağı fon ile Patani’de bir yetim okulu da yapmayı hedefleyen gönüllüler, asıl amaçlarının aslında yetimlerin psikolojik ve duygusal ihtiyaçları giderebilmek olduğunu belirtiyorlar. Projeye destek veren yardımseverlerin adreslerine hediye olarak gönderdikleri “Birşeyyap Paketi” 11 ülkedeki 26 İHH İnsani Yardım Vakfı yetimhanelerinde kalan çocuklara kartpostal gönderme imkanı sunuyor. Bu sayede çift yönlü bir hale getirilen proje, yazılan kartpostallar ile yetimlerin gönüllerine, inşa edilecek okul aracılığı ile geleceklerine dokunuyor.

Her Yetime Bir Kartpostal

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın dünya genelindeki çalışmalarında aktif olarak görev alan bir grup gönüllü, birbirinden farklı konulardaki proje, kampanya ve çalışmalarını yürütebilmek, toplumsal karşılıklarını ve etkilerini arttırabilmek, yönetim ve organizasyonlarını düzenli ve sağlıklı bir şekilde yürütebilmek amacıyla kısa bir süre önce “Birşeyyap Gönüllü İnsiyatifi” adıyla bir çatı altında toplandı.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek, çözümler üretmeye çalışmak, ihtiyaç sahiplerine yönelik insanî yardım çalışmalarını finanse edecek fonları özgün kampanya, etkinlik ve çalışmalarla ortaya çıkarmak isteyen İnsiyatif, bu doğrultuda İHH partnerliği ile Patani’de bir yetim okulu açmak için ilk özgün projesi ile çalışmalarına başladı.

Patani'de yapılması planlanan okul, 500'den fazla yetim çocuğa ve bölge halkına eğitim alanında hizmet sunacak. 5 sınıfın bulanacağı okulda 1 toplantı salonu ve 45 bilgisayarlı bir de laboratuar yapılması planlanıyor.

“Her kartpostal Bir Gülücük. Bir Okul Bin Gelecek” sloganıyla yola çıkan insiyatif, dünya genelinde katıldıkları insani yardım çalışmalarında çekmiş oldukları fotoğrafları kullanarak kampanyaları için 6 farklı “Birşeyyap Paketi” geliştirdi. 8 farklı materyal içeren paket, projeye en az 20 TL bağış yaparak destek olmak isteyen yardımsevelerin adreslerine hediye olarak gönderiliyor. Yardımsevelerler dilerlerse paket içerisindeki materyallerden birisi olan “Birşeyyap Kartpostalı”nı 11 ülkedeki 26 İHH yetimhanelerinde kalan çocuklara hitaben doldurabiliyor ve ardından yetimhanelere iletilmek üzere İHH Fatih Genel Merkezine gönderebiliyorlar.

Ulaştırılan kartpostallar Bab-ı Alem ve Sefire-i Alem uluslarası öğrenci dernekleri partnerliğinde ilgili bölgenin yerel diline tercüme ediliyor ve ardından türçe orijinalleri ile birlikte el emeği rengarenk ve süslü zarflar içerisinde yetimhanelerdeki çocuklara ulaştırılıyor.

Projelerini kısaca “5 Adımda #SendeBirşeyyap” diyerek formüle eden inisiyatif; “bağış yap, birşeyyap paketin gelsin, kartpostalını doldur, zarfını hazırla, zarflı kartpostalını bize ulaştır” diyerek büyük küçük herkesi yetimler için bir şey yapmaya davet ediyor.

Proje hakkında birseyyap.com adresinden, tüm sosyal medya platformlarında @birseyyapcom hesabından ve İHH Fatih Genel Merkez'inden detaylı bilgi alınabiliyor.

Projeye destek olmak isteyen yardımseverler bağışlarını telefon ve adres bilgilerini açıklama kısmına mutlaka yazdırarak aşağıda belirtilen İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü yardım toplama iznine tabi proje hesap numaralarına yapabiliyorlar.

Kuveyt Türk – Fatih Şubesi
Hesap No: 100001218
IBAN: TR97 0020 5000 0100 0131 8000 01
--
PTT - Fatih Şubesi
Hesap No: 11962012

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022