İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yusuf Kaplan’dan gençlere konferans
İstanbul Genç İHH, “Bir Konu, Bir Konuk" programlarının ilkinde Yusuf Kaplan’ı misafir ederek Medeniyet Tasavvuru'nu konuştu.
Türkiye 23.10.2018

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Genç İHH çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra ise kürsüye Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan çıktı.

genel.jpg

“Batı panikledi”

Anadolu’nun insanlığın son adası olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Yusuf Kaplan, Türkiye’nin her hangi bir coğrafya olmadığını söyledi. “Biz Müslüman olduktan sonra, dünya tarihini yazmaya başladık” diyerek konuşmasını sürdüren Kaplan, şöyle konuştu:

“Bu ülke başka ülkeler tarafından  sömürgeleştirilemeyen tek ülkedir. Ama bu ülke kendi kendini sömürgeleştiren tek ülkedir. Osmanlı; ilkeleri, ruhu, umudu ile insanlığın geleceğidir. Bu millet kendini İslam’a demirledi ve Allah İslam Ümmetinin lideri olmayı nasip etti. Türkiye, Türkiye’den daha büyük bir ülkedir. Türkiye bir çınardır. Balkanlar’dan Kafkasya’ya; oradan Yemen’e kadar uzanan dalları vardır. İslam Medeniyeti, Osmanlı’nın durdurulmasıyla birlikte tarihten çekildi. Ama 20. yüzyılın son çeyreğine gelince bu işin bitmediği anlaşıldı. Dünyanın dört bir yanında İslami kavramlar yaygınlaşıp; İslam, toplumların omurgası haline gelince batı panikledi.”

kaplan.jpg

“Her şeyimizi kaybettik ama inancımızı kaybetmedik”

“İHH, mazlumların yardımına koşuyor. İHH, Müslümanlar olarak bu ülkede 25 yılda yaptığımız en güzel şeydir.” diyen Kaplan, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Eğitim sistemi bu 5 ilkeyi vermiyorsa o toplumun mezarını kazıyor demektir; ahlak, ideal, ruh, tevazu ve özgüven. Gençliği ihmal ederseniz geleceği imha edersiniz. Hakikat hak edene lûtfedilir. Hakikati haketmek için bedeli ödemek ve çilesini çekmek gerekir. İslam bizim tek vazgeçilmezimiz olduğu zaman, biz hakîkati hakettiğimizi söyleyebiliriz. Peygamberler, medeniyet tohumu ekerler. Bizim yeniden medeniyet sürecini hayata geçirmemiz için, Mekke ve Medine süreçlerini inşa etmemiz lazım. Her şeyimizi kaybettik ama bir şeyimizi kaybetmedik. Kendimize olan güvenimizi, inancımızı, imanımızı kaybetmedik. Her şeyimizi kaybetmemize rağmen İslam’dan asla şüphe etmedik.”

ic1.jpg

Program sonunda Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, Yusuf Kaplan’a Mescid’i Aksa maketi hediye etti.

hediye.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022