İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Zanzibar’da yetim günleri
İyiliğin bu defaki adresi Doğu Afrika’nın şirin ülkelerinden biri olan Tanzanya – Zanzibar oldu. İyiliğe iyilik katan minik yürekler, yetimlerimiz, uzun bir süredir belki de ilk defa bu kadar eğlendiler, koştular, oynadılar ve coştular.
Afrika, Tanzanya 06.04.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı ‘Yetim Günleri’ kapsamında Tanzanya’da Zanzibar Adası’nda desteklediği yetimlere ve yetim ailelerine yönelik sağlık taraması programı düzenledi. İHH Afrika Masası ve Yetim biriminin düzenlediği programa çok sayıda iyiliksever iştirak etti. Doktor Şule Kemahlı Hanımefendi’nin de katkılarıyla yetimler bir bir sağlık taramasından geçirildi. 350 yetimin kan tahlilleri ve genel sağlık durumları 3 doktor ve 2 laboratuar uzmanı vasıtasıyla belirlendi. Sağlık problemi tespit edilen yetimler Zanzibar’daki devlet hastanesinde tedavi edilecekler. İlaçla tedavisi mümkün olan yetimlere ise ilaçları, muayenelerinin hemen akabinde oluşturulan ilaç standından verildi.

Program bir yetimin Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı, Zanzibar Adalet ve Anayasa İşleri’nden sorumlu devlet bakanı Abubakar Khamis Bakary de bir konuşma yaptı. Devlet Bakanı, konuşmasında yetimlerin hayatımızda önemli bir yeri olduğunu, bu günün her yıl yetimler adına bir gün olması gerektiğini ve yetimleri olan toplumların yetimleri bir sosyal sigorta niteliğinde görmeleri gerektiğini vurguladı.  Bakary, İHH’ya bölgede yürüttüğü projeler ve yetimlere olan desteğinden dolayı teşekkür ederken, İHH’nın Zanzibar’daki faaliyletlerini desteklediğini ve İHH’nın çalışmalarına bizzat kendisinin de iştirak edeceğini belirtti ve ilk sağlık taramasından kendisi geçti.

Zanzibar’ın en çok dinlenen radyolarından Nur Radyo yetkilisi Muhammed Bey de yetim gününde etkinliğe katıldı. Sağlık taraması programı Nisan ayı içerisinde İHH’nın yaptırdığı Şehit Faruk Aktaş Okulu’nda da devam edecek. 

Program devam ederken İHH ekibi Adalet Bakanlığı’na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi ve İHH’nın Tanzanya başta olmak üzere 40’ın üzerindeki Afrika ülkesinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Zanzibar Din İşleri Başkanlığı’nı da ziyaret eden İHH yetkilileri Zanzibar’da İslam ve sosyal yaşam hakkında bilgiler aldı. İHH’nın yetim kompleksi projesinin en kısa zamanda hayata geçmesini canı gönülden arzuladıklarını ifade eden Shaikh Talib, Zanzibar ve Türkiye arasında ilişkilerin artırılmasını istedi.

Ayrıca, yetimlerin sosyal aktivitelerine katkısı olması amacıyla Muzdalifa kurumuna 4 adet bilgisayar bağışı yapıldı. İlk olarak 4 bilgisayar ile yetimlere özel bilgisayar kursu verilecek ve ardından bu kursun imkânlarının geliştirilmesi planlanacak.  

Program sonunda yetimlere ödemeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi. İHH ekibi bölgedeki yetimleri evlerinde ziyaret ederek yerinde gözlemde bulundu. Heyet bölgede yapımını sürdürdüğü Hacı Hanife Aksüs ve Hacı Talip Aktaş Camilerine ziyarette bulunarak Türkiye’ye döndü. 

Sizler de Yetimler sahipsiz kalmasın istiyorsanız kampanyamıza destek vererek her ay ödeyeceğiniz 70 TL karşılığında bir yetimin bakımını üstlenebilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024