İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yeni Koronavirüs Nedir? İHH Neler Yapıyor?
23.03.2020

 dayanisma-vakti-952x400.jpg

 Ülkemiz koronavirüs sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Vakfımız, vatandaşlarımıza destek olmak için Şimdi Dayanışma Vakti kampanyasını başlattı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyor.

BUGÜNE KADAR YAPTIĞIMIZ YARDIMLAR 
y1-kopya.png

Başvuru sayısı: 81.583 kişi

y1-kopya.png

Yardım ulaşan: 78.179 aile

 

y1-kopya.png

Kumanya paketi: 75.966 adet

 
y1-kopya.png

Hijyen paketi: 6.850 adet 

y1-kopya.png

Faydalanan:  312.716 kişi

 

ŞU AN NELER YAPIYORUZ?

Türkiye’de kronik hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırıyoruz. Bu dönemde en çok zarar gören aile kurumunu ayakta tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesileyle Valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile koordineli bir şekilde yaptığımız çalışmalar; 

Ramazan çalışmalarımızı sadece Suriye, Yemen, Arakan gibi kriz bölgelerinde yapacağız. Ramazan projelerimizi ülkemiz için erkene aldık ve projelerimizin büyük bölümünü vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yapacağız.

10 milyon TL nakdi yardımı yetim aileleri öncelikli olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyoruz.

Dağıtımını Ramazan'da yapmayı planladığımız 100 bin kumanyayı planladığımız vakitten daha önce ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

İlk etapta evde bakıma muhtaç, yaşlı ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımıza 15 bin gıda kolisini hazırladık ve dağıtımına başladık.

10 bin hijyen paketini ihtiyaç sahibi aileler için hazırlıyoruz. Bir kısmını dağıtmaya başladık.

542cd263-fab9-4f26-9539-7a7580da29ac.jpg

SİZ NE YAPABİLİRSİNİZ? 

Bu süreçte yapılması gereken en önemli iki şey; hijyene dikkat etmek ve evde kalmak. Ancak, koronavirüsten en çok etkilenen kronik hastaları ve yaşlıları da unutmamak gerekiyor. Onları yalnız bırakmıyoruz. Dertlerini dinleyip, ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyoruz. Birlikte daha çok kronik hasta ve yaşlıya ulaşabiliriz.

 y1-kopya.png

Koronavirüs en fazla yaşlıları ve kronik hastaları etkiliyor. 81 ildeki gönüllülerimizle, evinden çıkamayan yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerini ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sen de destek olabilirsin.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OL

Gıda malzemeleri bağışı yaparak evden çıkamayan ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını normal bir şekilde devam ettirmelerini sağlayabilirsin.

KUMANYA PAKETİ BAĞIŞLA

Ülkemizde yayılan koronavirüs salgınınını engellemenin en iyi yolu hijyene dikkat etmek. Hijyen malzemelerine ulaşamayan kişilere destek olabilirsin.

HİJYEN PAKETİ BAĞIŞLA

 

YARDIM TALEBİNDE NASIL BULUNABİLİRİM?

Aldığımız başvuru sayısı 24 saat içerisinde 13 bin 800 oldu. Sonrasında gelen başvurularla birlikte başvuru sayısı 15 bine ulaştığından, oluşan yoğunluğun azaltılması ve gerekli değerlendirmelerin yapılabilmesi için başvuru alımını durdurduğumuzu bildirmek isteriz.

DETAYLI BİLGİ

KORONAVİRÜS HASTALIĞI (COVID-19) NEDİR?

Son günlerde dünyayı etkisi altına alan COVID 19, koronavirüsün yeni bir türü.

Belirtileri ilk olarak 2019 yılı Aralık ayında Çin’in Vuhan Eyaletinde bir grup insanda saptandı. 13 Ocak 2020’de ise tüm dünyayı etkisi altına alan  yeni bir pandemik hastalık olarak tanımlandı. COVID 19, SARS ve bazı soğuk algınlığı türleri ile benzer özelliklere sahip. 

Aylardır bütün dünyayı etkisi altına alan virüs dünyada on binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve pandemi alarmına sebep oldu. Ülkemize geç gelmiş olmasına rağmen etkisini gün geçtikçe arttırıyor. Virüs, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 18 Mart 2020'dan bu yana onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmesine sebep oldu.

 

 y1-kopya.png
YENİ KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNABİLİRİZ?

Diğer virüslere göre 30 kat daha bulaşıcı olan koronavirüsten korunmanın en iyi yolu hijyen ve sosyal izolasyona dikkat etmektir. Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği 14 maddeye kesinlikle uyulmalıdır.

[video|youtube|i2FxLvN0jLY|14Kural.jpg| ]
 yasli2.png

COVID 19 en çok yaşlılar ve kronik rahatsızlığı olanları etkiliyor. Peki, onları virüsten nasıl korumalıyız?

Fiziksel teması azaltmalıyız.

Televizyon ve radyo aracılığıyla dış dünyadan kopmamalarını sağlamalıyız.

Kendilerini yalnız hissetmemeleri için düzenli olarak telefon açmalı mümkünse görüntülü konuşmalıyız.

Güncel ve kesinleşmiş bilgileri onlarla da paylaşmalıyız.

Tıbbi bakım ve tedavilerini devam ettirebilmeleri için yardımcı olmalıyız.

Acil durumda ne yapmaları gerektiğini anlatmalıyız.

İhtiyaçlarını ve ruh hallerini takip edip, streslerini azaltmaya yardımcı olmalıyız.

 duyuru-2.png 
 NE GİBİ TEDBİRLER ALDIK?

Vakfımız, her yıl onlarca proje üreterek milyonlarca insana yardım ulaştırıyor. Bu yardımlar kimi zaman Asya’da bir yetimi güldürüyor, kimi zaman Afrika’da kuraklıkla mücadele ediyor, kimi zaman da Suriye’de bir ailenin sofrasına bir tabak sıcak yemek oluyor. Maalesef, son günlerde küresel çapta yaşanan koronavirüs salgını vakfımızın çalışmalarında da çeşitli kısıtlamalara sebep oldu. Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki partnerlerimiz aracılığıyla çalışmalarımız devam ediyor, ihtiyaç sahipleri mağdur edilmiyor. Koronavirüsle alakalı tüm önlemleri Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları doğrultusunda hızlıca aldık. Aldığımız önlemlerden bazıları şunlar;

- Ülkemizden önce Suriye’de görülen koronavirüs olaylarından dolayı Suriye’ye geçişleri kısıtladık.

- Personelimiz 16 Mart Pazartesi itibarıyla home office çalışma sistemine geçti ve çalışmaları evden takip ediyor.

- 13 Mart Cuma gününden itibaren yurt dışından gelen personelimiz evlerinde 14 gün karantinaya alındı ve idari izinli sayılıyor.

- Yurt içi ve yurt dışı bütün görevler ve seyahatler kısıtlandı.

- Ofis ve binalarımız dezenfeksiyon işleminden geçirildi.

- Açık alanlara dezenfektan ve kolonya konuldu.

- Toplantılar çeşitli uygulamalar kullanılarak video konferans sistemi ile yapılıyor.

- İstanbul ilçelerindeki temsilciliklerin ve illerdeki partner İHH derneklerinin toplantı, etkinlik gibi toplu faaliyetlerinin ertelenmesi talimatı verildi.

- Personelimize sürekli olarak kalabalık ortamlardan uzak durulması, AVM ve kafeler gibi kapalı mekanlara gidilmemesi, hijyen koşullarına dikkat edilmesi, sosyal uzaklık mesafesi gibi tedbir kurallarına uyulmasına dair duyurular yapılıyor.