İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünya Engelliler Günü’nde ampute futbol maçı
Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen organizasyonla iki ampute futbol takımı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde motivasyon maçı oynadı.
Suriye 03.12.2020

Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesinde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından ülkelerindeki iç savaşta bedensel uzuvlarını kaybeden sporculardan oluşan 7’şer kişilik iki ampute futbol takımı için motivasyon amaçlı halı saha maçı düzenlendi.

Maçtan önce sporculara uzman bir teknik ekip tarafından ısınma hareketleri yaptırıldı ve hatıra fotoğrafı çektirildi. Dostluk ortamında oynanan halı saha maçı berabere sonuçlandı.

Ampute futbol takımları arasındaki maçı organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir ampute futbol maçı organize ettiklerini söyledi.

1-2.jpeg

Dostluk kazandı

Tahiroğlu, savaşın bıraktığı yaraları tedavi etmeye çalıştıklarını belirterek, ‘‘Suriye’deki iç savaş nedeniyle birçok sivil bedensel uzuvlarını kaybetti. Her şeye rağmen hayata tutunma çabaları sürüyor. Onların bu çabalarına katkıda bulunmak için Afrin’de yaşayan ve geçmiş dönemlerde Suriye’deki çeşitli futbol kulüplerinde top koşturmuş olan sporcuları bir araya getirdik’’ ifadesini kullandı.

Dostluk ortamında oynanan halı saha maçının sporcuları motive ettiğini anlatan Zeki Tahiroğlu şöyle konuştu:

‘‘Malum olduğu üzere 3 Aralık tarihi Dünya Engelliler Günü olarak ilan edildi. Bedensel engellerin hayatın ritüellerinin sürmesi için engel olmadığını bizlere ispatlayan çok fazla hikâye var. Bu nedenle Suriye’nin Afrin ilçesinde düzenlemiş olduğumuz ampute halı saha maçı organizasyonu ile bu durumda olan sporcular güzel bir moral etkinliği geçirmiş oldular. Halı saha maçının sonunda iki takıma da ayakkabı, eşofman, çorap, tozluk, forma ve kışlık kıyafetlerin olduğu hediye paketleri verdik’’ diye konuştu.

1-1.jpeg

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde eğitim, sağlık, gıda ve barınma alanında faaliyet yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023