İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İhsan ve Vefa Cami ibadete açıldı
Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Kefer Lusin bölgesinde İHH ile İhsan ve Vefa Derneği tarafından yaptırılan 300 kişi kapasiteli cami ibadete açıldı.
Suriye 03.04.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı ile İhsan ve Vefa Derneği tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Kefer Lusin bölgesinde yapımı tamamlanan cami dualarla ibadete açıldı.

İhsan ve Vefa Cami, 220 metrekare kapalı ibadet alanı ile toplam 300 kişi kapasiteli olarak inşa edildi.

img_2825.jpg

İHH İstanbul İl Teşkilatı Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Fethullah Badem, açılışta yaptığı konuşmada, İhsan ve Vefa Derneği’nin bağışlamış olduğu briket evlerin yapıldığı arazide ibadet alanı olabilmesi için bir caminin de inşa edildiğini söyledi. Badem, “Suriye’de devam eden iç savaş her geçen gün yeni bir drama bizleri şahit tutuyor. İhsan ve Vefa Derneği, geçtiğimiz yıl briket ev projemize destek vermişti. Bu yıl içerisinde de kendilerinin destekleriyle inşa ettiğimiz İhsan ve Vefa Cami’ni bugün ibadete açıyoruz” ifadesini kullandı.

img_2802.jpg

İhsan Vefa Derneği Başkanı Abdullah Al-Astal, ise “Suriye’de hayata geçirdiğimiz projelerimizden birinin daha açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İhsan ve Vefa Cami bu bölgede yaşayan insanların cemaat halinde ibadet edebilecekleri bir alan olacaktır. Bizlere bugünü gösteren Allah’a hamd ediyoruz” diye konuştu.

img_1457.jpg

Yapılan konuşmalar ve kurdele kesiminin ardından İhsan ve Vefa Cami, ibadete açıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024