İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Libya’da kurtarılan vatandaşlar ailelerine kavuştu
Libya'nın Sirte şehrinde Hafter güçleri tarafından alıkonulan iki Türk vatandaşı Misrata Başkonsolosluğu, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Misrata Kızılay Şubesi koordinasyonu ile kurtarılarak ailelerine kavuştu.
Libya 12.10.2020

İstanbul Yeni Havalimanına Trablus-İstanbul seferini yapan uçakla 02.30 sıralarında inen Yusuf Gürün ve Vahit Kiraz'ı İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri karşıladı. Yaklaşık 8 aydır Libya'da alıkonulan iki Türk,  havalimanında duygusal anlar yaşadı. Ardından ilk uçakla Adana’ya giden vatandaşlar ailelerine kavuşarak hasret giderdi.

Uzun ve zorlu bir süreçti

Yoğun görüşmeler sonucu vatandaşlarımızı ailelerine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İHH İnsani Diplomasi Koordinatörü Taner Altun , "Hamdolsun sağ salim geldiler, Allah bir daha yaşatmasın. Uzun ve zorlu bir süreçti. Çok sıkıntı ile karşılaştık. Sirte'den de çıktıkları zaman da bir hafta bir sıkıntı yaşadılar. Oradan da çıkmaları için bayağı çalışmamız oldu” dedi. Misrata Başkonsolosumuz Gürkan Beye, Libya Misrata Kızılay Şubesi çalışanları ve Şube Başkanı Necip Beye ve ismini sayamayacağım diğer Libyalı arkadaşlarımıza ve bu konuda ki çalışmamızda insan diplomasi birimi olarak çalışma arkadaşlarımızın verdiği destekten dolayı teşekkür eden Altun, ”Allah bir daha bu durumu kimseye yaşatmasın" diye ifade etti.

thumbs_b_c_3d3b53be26826aa97504857ccab34c6d.jp.jpg

Ailesine kavuşan Vahit Kiraz duygusal anlar yaşadı. Kiraz, yaşadıklarını anlatmaya ayların yetmeyeceğini ifade ederek, “Ölümle kalım arasındaki mücadele anlatılmaz yaşanır. O an son duayı yapıyorsunuz. Bizi İHH, elçilik, konsolosluk, devletimiz, Libya Misrata Kızılay kurtardı. Çok uğraştılar. Yaklaşık 8 ay içerde kaldım. Güneş görmedim. Biz 9 kişiydik, 4 kişi çıktık. Onlar içeride. Onların ailesi de gözü yaşlı bekliyor. Devletimiz de takip ediyor” dedi.

1416867.jpg.jpg

Türkiye’ye teşekkür ederiz

Çalıştıkları sırada bir anda alıkonulduklarını ifade eden Yusuf Gürün ise, “Ne olduğunu zaten biz de anlamadık. İşkenceler, dayaklar hangisi anlatayım? 'Anlatılmaz yaşanır' derler ya işte orada olup yaşamak lazım. Gözümüzü karartıp çıktık. Yine yakalandık. Hücrelerde yattık. 6 ay, 7 ay bir cehennemdi. Hele o son 5 gün, o daha farklı bir olay” dedi.

“Kurtarılmayı bekliyor muydunuz” sorusuna “Mümkün değil" diyerek cevap veren Gürün, “Misrata Başkonsolosu Gürken beyden, İHH İnsani Yardım Vakfı Koordinatörü Taner beyden ve Misrata Kızılay Şubesi ve bulduğu insanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023