İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afganistan’daki depremzedelere acil yardım
Afganistan'ın Herat vilayetinde meydana gelen ve en az 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgedeki depremzedelere gıda, hijyen ve çeşitli yardım malzemeleri dağıttı.
11.10.2023

Afganistan’ın Herat vilayetinde ilki 7 Ekim tarihinde 6.3 şiddetinde olan ve en az 2 bin 500 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremler, halen devam ediyor. Depremden etkilenen bölgelerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

3.jpeg

Depremzedelere yardımlar ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afganistan’da yaşanan depremlerin ardından ülkede acil yardım çalışması başlattı. Vakıf tarafından depremzedelere ilk etapta; 500 kişilik sıcak yemek, 100 adet çift kişilik battaniye ve 100 adet hijyen paketi dağıtıldı.

13.jpeg

Ayrıca İHH tarafından Afganistan’a 40 adet hangar çadır, bin adet gıda kolisi, bin adet battaniye, 500 adet sünger yatak, 500 adet hijyen paketi, kıyafet ve halı gibi ihtiyaç malzemeleri de gönderildi.

Destek olmak için

Depremden etkilenen Afganistan halkına İHH aracılığıyla destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden AFGANİSTAN yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına AFGANİSTAN yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024