İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bangladeş’te bulunan ekiplerimiz yetimhaneleri ziyaret etti
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Ramazan çalışmaları kapsamında Bangladeş’te bulunan ekiplerimiz, bir çok yetimhaneyi ziyaret ederek yetim çocuklarla beraber iftar yaptı.
Bangladeş, GüneyAsya 18.07.2013

İlk olarak Cox’s Bazar’da bulunan Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi’ni ziyaret eden ekiplerimiz, burada yetimlere çeşitli hediyeler dağıttılar. Yetimhane binasında da incelemelerde bulunan ekiplerimiz, yetimhanenin eksiklerini belirledi.

 

Buradan Dar’ul İman Yetimhanesi’ne geçen ekipler burada da yetim çocuklara hediyeler dağıtarak fotoğraf çekildi. Dar’ul İman Yetimhanesi’nde de ihtiyaçları belirleyen İHH ekipleri, yetim çocuklarla da sohbet etme imkanı buldu.

 

Bir sonraki gün yapım aşamasında olan Bab’ul Amman Yetimhanesi’ni ziyaret eden ekiplerimiz, burada kumanya dağıtımının ardından, yetimlerle iftar yaptı.

 

Çalışmalarına Bangladeş’in başkenti olan Dakka’da devam eden ekiplerimiz, burada da Shamsunnahar Kız Yetimhanesi’ni ziyaret etti. Yetimhanenin 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayan İHH ekipleri, yetim kızlara kıyafet yardımında bulundu.

 

Ardından yine başkent Dakka’da bulunan diğer bir yetimhane olan Fakir Mahamudia Yetimhanesi’ni ziyaret eden ekiplerimiz, yetim çocuklar ile iftar yaptı. Yetim çocukların Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptıkları ziyarette, kıyafet yardımları da yapıldı.

 

Son yetimhane ziyaretini Gazipur’da yapım aşamasında olan Abdulhamit Kardeşlik Yetimhanesi’ne yapan ekipler, burada da çocuklara kıyafet ve gıda yardımında bulundu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere nakdi destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere nakdi destek projesi
Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) kapsamında İHH tarafından uygulanan proje ile Aralık 2023, Mart 2024 tarihleri arasında Suriye’nin Afrin ilçe kırsalındaki Racu bölgesinde yaşayan 1150 aileye, 296 bin 465 dolar nakdi yardım desteği verildi.
30.04.2024
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024