İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
"Filistin İçin Özgürlük Konvoyu" Konya'da!
İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin'e destek için Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne gitmek üzere yola çıkan ‘‘Filistin İçin Özgürlük Konvoyu’’ son duraklama noktası olan Konya'ya ulaştı. Konvoy katılımcıları ve vatandaşların iştirakiyle Konya’daki Mevlana Meydanı’nda dev bir miting düzenlendi.
04.11.2023

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Filistin'e destek amacıyla Adana'daki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere yola çıkan "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu" Konya'ya ulaştı.

Konvoy katılımcıları ve vatandaşların iştirakiyle Konya’daki Mevlana Meydanı’nda dev bir miting düzenlendi.

8.jpg

Binlerce kişinin katıldığı miting organizasyonu, İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ile başlayıp Konevi-Der Başkanı Ramazan Sönmez ile devam etti.

9.jpg

Konuşmalar esnasında Gazze halkına destek, Apartheid rejimi İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atıldı.

Konuşmacıların ardından miting alanında toplanan kalabalığa hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in saldırılarından dolayı öfkelerinin büyük olduğunu, yüreklerinin sızladığını söyledi.

639585740915.jpg

Türkiye'nin diplomasi de elinden geleni yaptığını aktaran Yıldırım, "İsrail'in sivil yerleşim alanları, hastane, ibadethane ve okul gibi yerlere düzenlediği saldırılar nedeniyle Gazze'de çok büyük bir insani kriz ortaya çıktı. Bu nedenle bölgeye gönderilen yardımlar, büyük önem taşıyor." dedi.

10.jpg

Konvoyun nihai rotasına Pazar günü ulaşılacağını belirten Bülent Yıldırım, dünya genelindeki tüm vicdan sahiplerini Gazze için harekete geçmeye davet etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023