İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yangında yüzü yanan Fatıma’ya tedavi desteği
Suriye'de 2019 yılında ailesiyle birlikte kaldıkları çadırda çıkan yangın sonucu vücudunda yanıklar oluşan Fatıma'nın yüzünde derin yaralar oluştu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Fatıma ve ailesine sürpriz yaparak onları yeni evleriyle buluşturdu ve Fatıma'nın tedavisini başlattı.
Suriye 23.05.2022

Suriye'deki savaş nedeniyle 2014 yılında Azez'deki İsyane Kampına göç etmek zorunda kalan Fatıma Bakkur (11), 4 kardeşi ve anne babasının yaşadıkları çadırda 2019 yılında soba kazası sonucu yangın çıktı.

Bu yangında Fatıma'nın yüzü yandı ve vücudunda derin yaralar oluştu.

Tedavisi devam ediyor

Yardım dağıtımı sırasında Fatıma'yı gören İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, hikayesini öğrenmek için küçük kızın çadırını ziyaret etti.

Fatıma ve ailesi için sürpriz yapan İHH, 1 hafta önce onları yeni evleriyle buluşturdu. Öte yandan yüzünden ameliyat olması gereken Fatıma'nın tedavisi de İHH'nın desteğiyle devam ediyor.

89423749823.jpg

“Sürprizi gördüğümde çok mutlu oldum”

Bir evleri olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Fatıma, "Çadırımız yandığında yüzüm de yandı. Beni okula almadılar. Bir evimiz olmadığı için çok zor durumdaydık ama bize yaptıkları sürprizi gördüğümde çok mutlu oldum. Artık bir evimiz var, tedavim de başladı. Ben de artık herkes gibi görünebileceğim, diğer çocuklarla birlikte okula gidebileceğim" ifadelerini kullandı. Çadırdaki kaza sonucu yanan kızının tedavi edilmesini her şeyden çok istediğini söyleyen Fatıma'nın annesi ise, "Kampta çok kötü durumdaydık, elektrik ve su yoktu durumumuz çok kötüydü. Yangında 8 yaşında olan kızımın yüzü yandı, ameliyat olması gerekiyordu. Hayırseverlerin desteğiyle İHH bizim için ev yaptı, Allah razı olsun." dedi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024