İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
2. Engelliler Forumu
Lübnan Al-Amal Kurumu, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte İstanbul’da 16-17 Mart 2018 tarihleri arasında Başlangıçtan Günümüze – 2. Engelliler Forumu’nu düzenleyecek.
Lübnan 15.03.2018

Kalkınma ve Sosyal Sorumluluk için Al-Amal Kurumu, engelli kişilerin toplumun önemli bir parçası olduğu ve farklı bir yaratıcı kapasiteye sahip olduğu bilincinden hareketle, partner kuruluşları ile 2015 yılında İstanbul’da Birinci Al-Amal Forumu’nu düzenlemişti. Forum başarılı olmuş, çeşitli programlar düzenlemek ve gerçek hizmet sunmak amacıyla sivil toplum kuruluşları ve engelli insanlar arasında bir bağ oluşturmak açısından katkıda bulunmuştu.

Lübnan Al-Amal Kurumu, İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte formun ikincisini düzenleyerek pratik bir model ve yaratıcı ruh olarak karakterize eden girişimlere zemin hazırlayacak. Forumda, 16 Mart günü saat 10:00’da İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da konuşma yapacak.

Forumun amacı

Forumun ana düşüncesi, bireysel, kolektif veya kurumsal, engelli kişilerin durumunda iyileşmeye yönelik yararlı etkiye sahip girişimler yoluyla, kendileri de engelli olsun veya olmasın, engelli insanların dünyasında olumlu bir fark yaratmak adına ilgili taraflar arasındaki iletişim ilkesine dayanmaktadır.

Forumun önemi

Forum’un önemi, özellikle kriz ve felaket bölgelerinde, sivil toplum ve engelliler arasında engelli kişilerin talep ve ihtiyaçlarını sağlamayı amaçlayan güçlü ve etkili girişimlere duyulan ihtiyaca binaen etkili bir ortaklık kurmasından kaynaklanmaktadır.

Forumun hedefleri

-Engelli kişiler yararına özel girişimler için uluslararası bir platform oluşturmak

-Engelli insanlara dost bir çevre tesisi için model olması bakımından kaliteli girişimleri teşvik etmek

-Engelli kişilerin meselelerine yönelik sorunların dile getirilmesini ve bu yöndeki çabaları bir araya getirmek

-Savaşların ve felaketlerin giderek daha çok engelli birey üzerindeki etkisinin azaltılması

Katılım

-Resmî ve Devlet Kurumları

-Arap, Bölgesel ve Uluslararası Kuruluşlar

-Destekleyici Kurum ve Kuruluşlar

-Engelli Konusunda Uzman Kişiler

2. Engelliler Forumu

Tarih: 16-17 Mart 2018

Yer: İstanbul Pullman Hotel

Bilgilendirme için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023