İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
555 bin Arakanlıya yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Arakan'daki krizin başladığı 24 Ağustos'tan bugüne kadar 555 bin Arakanlıya yardım malzemesi ulaştırdı.
Arakan, Bangladeş, GüneyAsya, Myanmar 20.12.2017

Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı katliamdan kaçmayı başaran Arakanlılar, Bangladeş'e sığınarak hayata tutunmaya çalışıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise Arakan içlerine götürdüğü yardımların yanı sıra Bangladeş'e göç eden yüzbinlerce mülteciye de hayırseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İHH, hem Arakan'da hayata tutunmaya çalışan hem de Arakan'dan Bangladeş'e göç eden 700 bine yakın Arakanlıya yardım ulaştırmaya devam ediyor. İHH, şuana kadar 555 bin Arakanlıya yardım malzemesi ulaştırdı.

 ihh-arakan-yardimlari-1.jpg

İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vahdettin Kaygan, krizin başladığı 24 Ağustos'tan bu yana Arakanlılara her anlamda yardım ulaştırdıklarını belirterek, göç dalgasının devam ettiği bölgede kriz bitene kadar İHH olarak Arakanlıları yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Kaygan, göçlerin kısmen de olsa azaldığını belirterek, "Yardımlarımızı Bangladeş'in Cox's Bazar'daki mülteci kampları dışında Myanmar'ın Arakan eyaletinde Sittwe'deki IDP kamplarında ve Maundaw ve Buthidaung'da gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

ihh-arakan-yardimlari-2.jpg

İHH'nın bölgedeki faaliyetleri

İHH olarak gıda, barınma, hijyen, temiz su, sağlık ve giyim yardımları olmak üzere birçok ayrı kalemde yardım ulaştırdıklarını anlatan Kaygan, yaptıkları faaliyetleri şöyle sıraladı:

"48 bin 817 adet gıda paketin dağıtımı, 9 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı, 12 bin 400 aileye Adak Akika kurbanlarından pişirilmiş et dağıtımı, 0 ila 4 yaş arası bebek ve çocuklara 3 bin 750 bebek maması dağıtımı, 11 bin 865 aileye tente dağıtımı, 10 bin 140 aileye hasır dağıtımı, 450 aileye bambudan yapılan geçici barınak inşası, 65 tulumbalı su kuyusu, kamplarda temiz suya ulaşmakta güçlük çeken Arakanlılar için 65 su kuyusu inşa edildi."

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

ihh-arakan-yardimlari-3.jpg

Hijyen çalışmaları kapsamında 19 bin 750 hijyen paketi dağıtıldığını, 205 banyo ve tuvaletin hizmete sokulduğunu belirten Kaygan, 2 bin çocuğa hizmet sağlayacak olan 5 ayrı rehabilite merkezini açacaklarını ve bunlardan ilkinin de hizmete girdiğini söyledi.

Vahdettin Kaygan, Bangladeş'teki kamplarda 2 ve Myanmar'da 1 olmak üzere günlük bin kişinin istifade ettiği toplamda 3 sağlık merkezi inşa edildiğini dile getirerek, 67 bin 245 bin kişinin sağlık taramasından geçirildiğini belirtti.

Kaygan, erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri olmak üzere 8 bin 86 aileye kıyafet paketi, 6 bin 483 aileye mutfak ve yaşam malzemeleri, 5 bin kişiye şemsiye, 4 bin 300 aileye nakit para ve 14 bin 85 aileye kışlık yardımlar kapsamında battaniye dağıtıldığını aktardı. Kaygan sözlerine, erkek ve kadınlar için; şal ve kışlık elbise, çocuklar için ise; iki adet kazak içeren 800 kışlık elbise paketi dağıttıklarını ekledi.

ihh-arakan-yardimlari-5.jpg

ARAKAN yaz 3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, bölgede faaliyetlerine devam eden İHH’ya yardımda bulunmak için bütün operatörden ARAKAN yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

ihh-arakan-yardimlari-6.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024