İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
9 ülkede 24 bin 370 adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı içerisinde 9 Afrika ülkesinde 24 bin 370 adet Kur'an-ı Kerim hediye etti. Vakıf ayrıca, 5 ülkede 8 Kur’an kursu inşa etti.
Afrika 25.01.2024

Dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanların Kur’an-ı Kerim ihtiyacının karşılanması için uzun yıllardır çalışmalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu alandaki çalışmalarını 2023 yılında da sürdürdü. Vakıf, yıl içerisinde 9 ülkede çalışma gerçekleştirdi.

İHH, 2023 yılında Somali’de 11 bin 120, Mali’de 4 bin 500, Burkina Faso’da 2 bin 250,  Uganda’da 2 bin, Burundi’de bin, Zimbabwe’de bin, Kenya’da bin, Etiyopya ve Çad’da ise 750 adet olmak üzere 24 bin 370 adet Kur’an-ı Kerim dağıtımında bulundu. Yapılan Kur’an-ı Kerim dağıtımlarıyla birlikte İHH’nın bugüne kadar dağıtımını gerçekleştirdiği mushaf sayısı 287 bin 370’e ulaştı. 

3.jpg8 Kur’an kursu inşa edildi

2023 yılında ayrıca, Mali’nin Bamako, Dioila, Segou ve Kati şehirlerinde, Çad’ın Tienekebougou şehrinde, Afganistan’ın Gazne şehrinde, Suriye’deki Şemmarin Kampı’nda ve Sudan’ın Kuzey Kordofan Eyaleti’nde 8 Kur’an kursu inşa edildi.

4.jpg

Destek olmak için

Hayırseverler, Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına destek olmak için bütün operatörlerden KURAN yazıp 4072’ye SMS göndererek 70 TL bağışta bulunabilir. Kur'an-ı Kerim dağıtımlarına daha fazla destek olmak isteyen bağışçılar ise İHH’nın internet sitesi üzerinden online bağış yoluyla ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “KURAN” yazarak istediği miktarda bağışta bulunabilir.

5.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İstanbul’da on binlerin katılımıyla “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu tarafından İstanbul’da “Gazze’yi Unutma” yürüyüşü düzenlendi. On binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Beyazıt Meydanı’nda başlayıp Ayasofya Camii Meydanı’nda sona erdi.
21.04.2024
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
“Çok yakında hareket tarihini kamuoyuna duyuracağız”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak olan filoyla ilgili basın açıklaması düzenledi. Toplantıda konuşan Us Boat to Gaza’dan Huwaida Araf, “Özgürlük Filosu Hareketi özellikle son 6 aydan bu yana Gazze’de yaşanan katliama karşı kalınan bu sessiz tutumdan dolayı milyonlarca insanın desteğiyle bu yola çıkmaya hazırlandı” dedi. Us Boat to Gaza’dan Ann Wright ise, “Hazırlıklar devam ediyor, çok yakın bir tarihte hareket tarihi ile alakalı kamuoyuna bilgilendirme yapacağız” dedi.
19.04.2024