İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adıyaman İHH’dan yetim ve öksüz çocuklara kırtasiye yardımı
Adıyaman İHH İnsani Yardım Derneği, 150 yetim ve öksüz çocuğa kırtasiye malzemesi yardımı yaptı.
04.10.2016

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları,  suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri ile madde bağımlılığı bu çocukların karşılaşabileceği tehditlerden sadece birkaçı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı da tüm bu tehditler karşısında yetim çocukların korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi için Türkiye ve dünya genelinde çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu kapsamda Türkiye’deki İHH İnsani Yardım Dernekleri yetimlere yönelik projelere imza atıyor. Bu projelerden biri de Adıyaman İHH’da gerçekleştirildi.

adiyaman-ihh-1-yetim.jpg

“Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz”

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile Adıyaman İHH, şehirde okul ihtiyacı bulunan 150 yetim ve öksüz çocuğa çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. Dernek binasında düzenlenen törende konuşan Adıyaman İHH Başkanı Fadıl Akkuş, yardımların her yıl yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Çanta ve içerisinde tüm kırtasiye ihtiyaçlarının barındırdığı kırtasiye yardımı dağıtımımız oldu. Bu çalışmamız her sene okullar ya açılmadan önce ya da okulların açıldığı ilk haftalarda bu etkinliğimizi gerçekleştirmiş oluyoruz. Yetim çocuklarımız ihtiyaç sahibi çocuklarımız okullarına gittiği zaman eksiksiz olarak kitap ve defterlerini temin etmektir. Okullarında bu tür sıkıntıları yaşamamaları için böyle bir kırtasiye yardım çalışmamız yapılmaktadır. Bunu her sene elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz."

İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiye’de 12 bin 452, Adıyaman’da ise 348 yetimin aylık ihtiyaçlarını karşılıyor.

adiyaman-ihh-2-yetim.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022