İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afyon İHH’dan Halep’e 510 çuval un
Afyonkarahisar İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Afyonkarahisar Belediyesi işbirliği ile “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında Halep’e 510 çuval un yardımı gönderildi.
Suriye 17.10.2016

Afyonkarahisar İHH İnsani Yardım Derneği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Halep’te yaşayan ihtiyaç sahibi Türkmen ve Suriyeli vatandaşlara gönderilmek üzere hazırlanan içerisinde 510 çuval un bulunan yardım TIR’ı M. Sami Hancıoğlu Masal Dünyası Parkı önünden uğurlandı.

Daha önce yine ortak bir girişimle Suriye’de yaşayan bebekler için 26 bin adet bebek maması gönderen Afyonkarahisar İHH ile Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de Halep’te yaşayan ihtiyaç sahibi Türkmen ve Suriyeli vatandaşlara yardım eli uzattı.

Afyonkarahisar İHH Başkanı Ahmet Ertürk, Halep'teki insanlık dramına dikkat çekerek yardım TIR’ının Halep'teki Türkmenlere gideceğini belirttiği konuşmada şunları kaydetti:

"Halep, nüfusu 5 buçuk milyon iken 350 bine inmiş bir şehir. Son 3 ayda 8 bin 100 hava saldırısının yapıldığı bir şehir. 824 tanesinin misket, fosfor bombalarıyla bombalanan bir şehir düşünün. Yine bu sadece son 3 ayda bin 833 kişinin öldüğü ve bunun 532'sinin çocuk olduğu bir şehir. Bu şehirdeki insanlar her gün güne başlarken acaba hangi kalan yakınımız ölecek acaba hangi kalan evlatlarımız bugün şehit olacak diyerekten çırpınan bir insanlığın var olduğu bir şehir. Biz büyük bir medeniyetin çocuklarıyız."

afyon-ihh-halepe-yol-acin-2.jpg

"İlk defa yardım tırımız sınırın içerisine girecek"

“Yapılan yardımları rabbim kabul eylesin” diyerek sözlerini başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yaptıkları çalışma ile üçüncü TIR’ın yola çıktığını belirtti. İlk defa yardım tırının sınırın ötesine geçeceğini aktaran Başkan Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TIR’lar, sınırdan Suriye'nin içinde 30 kilometre ileri gidecek. Bundan dolayı tabi nakliye firmalarımız sağ olsunlar her defasında yardımcı oldular. Kar amacı gütmemek çerçevesinde nakliyeyi yaptılar. Ancak bu sefer Suriye'nin içerisine 30 kilometre gitme meselesi olunca tabi gerçekten paramızla gönderecek insan bulmadık. Biraz sonra direksiyona geçecek İbrahim Akkent hemşerimiz, “ben bu işi bizzat bir firma sahibi olarak kendim götüreceğim” dedi. Sağ olsun nakliye ücreti de almayacağım dedi. Dünyanın neresinde aç açıkta olan varsa bizim yardımcı olmak görevimiz."

Afyonkarahisar’dan yola çıkan yardım TIR’ının ilk önce Reyhanlı’daki depoya ulaşacağını ifade eden yetkililer, akabinde yardımların ihtiyaç sahibi Suriyeli ve Halepli Türkmenlere gideceğini kaydetti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024