İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye'de Ahmet Sarıkurt Camii açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’nin Soran kasabasına bağlı İhtimlat beldesinde Ahmet Sarıkurt Cami’nin açılışını gerçekleştirdi.
09.09.2023

İHH, sivillerin yoğun olarak yaşadığı Soran'ın kuzeyindeki İhtimlat beldesinde 600 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Ahmet Sarıkurt Camii'nin açılışını yaptı.

dji_0704.jpg

Yapımı tamamlanarak ibadete açılan cami ile bölge halkı, ibadetlerini huzur içinde yapabilecekleri bir camiiye kavuşmuş oldu. Camiide çocuklara İslamî eğitimler de verilecek. 

Dualarla ve kurban kesimi ile açılışı yapılan cami, briket evler çevresine inşa edildi.

319a4039.jpg

‘Yorulmak nedir bilmezdi’

Açılış konuşması yapan İHH Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Göksun, “Öncelikle Ahmet abimizi tekrardan rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Vakfımızın teşkilatının kuruluşunda büyük emekleri vardı. İyilik konusunda yorulmak nedir bilmezdi. Hep insanlık için önde koşardı. Bizlerde kendisinin adına bu camiinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Destek veren herkesten Allah razı olsun” dedi.

319a4068.jpg

‘Hayatı iyilikle geçti’

Ardından konuşma yapan İHH Mütevelli üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Muhammed Hanefi Kutluoğlu ise; “Ahmet kardeşimizin hayatı iyilikle geçti. Kuran-ı Kerim’de, hayırda yarışmamız emrediliyor. Kendisi hep bu şiarla hayatını yaşadı. Bu güzel eserde emeği olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

dji_07071-3.png

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılından bu yana Suriye'de gıda, barınma, sağlık, eğitim ve kalıcı eserler gibi farklı birçok alanda yardım çalışmalarında bulunuyor.

ahmet-sarikurt.jpeg

Ahmet Sarıkurt kimdir?

1960 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Sarıkurt, Fatih Akıncılar teşkilatında Şehit Metin Yüksel ile arkadaş oldu. İslami çalışmaların içinde bulundu. 12 Eylül 1980 darbesinde tutuklandı. 1992 yılında Bosna Savaşı başlayınca kendisini sorumlu hissetti. Bosna'ya giderek oradaki Müslümanlara insani yardım ulaştırdı.

Daha sonra İHH'nın Libya'da yürüttüğü insani yardım çalışmalarında yer aldı. 17 Şubat 2011'de başlayan Libya devriminden 4 gün sonra Libya'ya gitti. Birçok yaralının Türkiye'ye gelerek tedavi olmasına vesile oldu. Anlaşmazlık yaşayan ve birbirleriyle savaşan kabile ve grupları barıştırarak binlerce insanın hayatına dokundu.

Sarıkurt, 2019 yılında vefat etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Engellemelere rağmen yolumuza devam edeceğiz”
“Engellemelere rağmen yolumuza devam edeceğiz”
Uluslararası Özgürlük Filosu Koalisyonu, filoda bulunan 2 geminin bayrak ülkesi olan Guinea-Bissau’nun, İsrail’in baskıları sonucu bayraklarını filodan çekmesi üzerine basın açıklaması yaptı. Açıklamada, yapılan baskı ve engelleme girişimlerine karşılık, filonun kararlılıkla yoluna devam edeceği ve yola çıkmak için her türlü girişimde bulunulacağı ifade edildi.
27.04.2024
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024