İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Binlerce Genç Filistin İçin Yürüdü
Genç İHH öncülüğünde yapılan organizasyon kapsamında İstanbul'da, Fatih Camisi'nde başlayıp Edirnekapı Mezarlığı'nda sona eren "Filistin İçin Yürüyoruz" etkinliğinde, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.
26.10.2023

Genç İHH'nın düzenlediği organizasyon kapsamında binlerce kişi, yatsı namazının ardından Fatih Camii’nin bahçesinde bir araya geldi.

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar, 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götürüldüğü sırada İsrail güçlerince saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenlerin kabrinin de bulunduğu Edirnekapı Mezarlığı'na yürüdü.

_68a7565.jpg

Fevzipaşa Caddesi'ndeki yürüyüşte Gazze'deki katliamları protesto etmek için slogan atıldı.

_68a7858.jpg

Edirnekapı'da sona eren yürüyüşün ardından gruptakiler, Filistin için dua ederek, Kur'an-ı Kerim okudu.

_mg_7839.jpg

Aynı alanda Tügva İstanbul İl Başkanı Beytullah Çiçen, Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti Abdullah Songür ve UDEF Başkanı Abdullah Muhammed İslam konuşma yaptı.

_mg_7818.jpg

"21. yüzyılın en büyük soykırımlarından biri"

Genç İHH Başkanı Muhammet Cihat Çelik, basın açıklamasında, Filistin'de "Modern Soykırım" olarak nitelediği olayları, tüm dünyanın dijital mecralardan canlı seyrettiklerini söyledi.

Çelik, "İşgalci İsrail rejimi, arkasına aldığı batılı devletlerin desteğiyle 21. yüzyılın en büyük soykırımlarından birini gerçekleştiriyor." dedi.

20231025223149__mg_7946.jpg

Bugünden itibaren büyük bir boykot hareketi başlatacaklarını belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Zalimleri destekleyenler, kadınları öldürenler, eline bebek kanı bulaşanlara fırsat vermeyeceğiz. Bugün malımızdan infak edeceğiz. Kampüslerimizde, okullarımızda, içinde bulunduğumuz sosyal ortam her ne ise orada Müslüman kardeşlerimiz için, Filistinli kardeşlerimiz için yardım toplayacağız. Kermes kurmadığımız, organizasyon yapmadığımız hiçbir okul kalmayacak. Bugün hem malımızla hem canımızla yardım etme günüdür." ifadesini kullandı.

_68a8125.jpg

Yapılan toplu duanın ardından organizasyon sona erdi.



İlgili haberler
Tümünü Gör
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler'den Özgürlük Filosu'na destek açıklaması
Birleşmiş Milletler Raportörleri, Özgürlük Filosu'nun Gazze'ye gidişi için destek açıklamasında bulundu.
26.04.2024
İstanbul Gazze için yürüyecek
İstanbul Gazze için yürüyecek
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşları tarafından, işgalci İsrail'in Gazze'de 200 günü aşkın süredir devam eden insanlık dışı saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenlenecek. 28 Nisan Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Fıstıkağacı Metro Durağı önünden başlayacak yürüyüş, Üsküdar'da sona erecek.
25.04.2024
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İstanbul'da Filistin için eylemdeyiz!
İşgalci İsrail Gazze'deki insanlık dışı saldırılarına devam ediyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan siviller öldürülüyor. Bu zulme sessiz kalmamak için sizleri her gün düzenlenecek olan oturma eylemine davet ediyoruz.
22.04.2024