İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Dünyadaki yetim çocuk sayısı Türkiye nüfusunun 5 katı
22.04.2017
Doğuştan itibaren yaşam, eğitim, sağlık, barınma ile birlikte fiziksel ve psikolojik sömürüye karşı korunma her çocuğun hakkı. Uluslararası toplum, çocukları istismara karşı korumak ve temel haklarını garanti altına alma noktasında sorumlu olsa da küresel sistem çocukların tarafında yer almıyor. Bu haklara dünyamızdaki her çocuk eşit olarak ulaşamıyor.
 
Ülkemizde 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığı bu günde, çocukların karşılaştığı zorlukları yeniden hatırlamakta fayda var.
 
Ülkeler silah ve savunma sektörüne milyar dolarlar harcarken hergün dünyanın bir yerlerinde çocuklar açlıktan ölüyor. Savaş ve çatışmalar çocukları korunmasız bırakıyor, onları sokakların insafına terk ediyor.
 
Dünya üzerindeki yaklaşık 400 milyon çocuk anne veya babasını yahut her ikisini de kaybetmiş durumda. Savaş, işgal, afet, yoksulluk, hastalıklar nedeniyle ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu ise İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. Çocuklar kaçakçılık, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri gibi tehlikelerle karşı karşıya kalıyor.
 
moro-yetim-gunleri-hediye-dagitimi-2016-2.jpg
 
İHH, yetimlerin büyüyüp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar onlara daima destek olmak; barınmadan sağlığa, eğitimden gıdaya her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapıyor. Çocukların kendi topraklarında, kültürlerinden kopmadan, yakınlarının yanında kimseye muhtaç olmadan yaşaması İHH’nın öncelikleri arasında. İHH aynı zamanda yakınlarını kaybetmiş veya yanında yaşamaları mümkün olmayan yetimler için kendilerini aile ortamında hissedecekleri yetimhaneler inşa ediyor.
 
Yetim Sponsorluk Sistemi, Proje Sponsorluğu ve Yetim Destek Havuzu İHH’nın yetimlerin yılın her vakti ihtiyaçlarını karşıladığı yetim çalışmalarını yürütebilmek adına geliştirdiği yöntemlerden birkaçı. İHH, 55 ülkede yaklaşık 90 bin çocuğa sürekli, yüzden fazla ülkede 800 binin üzerinde çocuğa dönemsel yardım ulaştırıyor; 32 yetimhanede 2 binden fazla çocuğun güvenli ortamlarda büyümesine vesile oluyor.
 
Bu çalışmalara katkıda bulunarak siz de dünyanın mazlum çocuklarına sahip çıkabilir, yetimleri sevindirebilirsiniz. 
YETİMLERE DESTEK OLUN
İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023