İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze için Acil Yardım Kampanyası
İHH, Filistin’de artış gösteren Koronavirüs vakaları nedeniyle desteğe ihtiyaç duyan hastaneler için Acil Yardım Kampanyası başlattı. Kampanya ile birlikte hastane ve sağlık merkezlerindeki tıbbi malzeme ihtiyacı karşılanacak.
Filistin-Gazze 01.09.2020

Koronavirüs sebebiyle dünya zor zamanlardan geçiyor. Virüsten en çok etkilenenlerse ihtiyaç sahipleri. Bazı ülkelerde hastanelerin desteğe ihtiyacı var. Verilecek destek koronavirüsün yayılmasını yavaşlatacağı gibi vefat sayısının artmasını da engelleyebilir. Bu ülkelerden biri de Filistin. Gazze’deki hastane ve sağlık merkezlerinin tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Ayrıca yaşanan kriz sebebiyle gıda, su ve elektrik için yakıt desteği gerekiyor.

gazze-icin-acil-yardim-kampanyasi2.jpeg

Bölgede son durum

Gazze'de 24 Ağustos’a kadar herhangi bir korona vakası tespit edilmedi. Şu ana kadar tespit edilen korona vakaları sınır kapılarında kurulan karantina merkezlerinde oldu. Korona vakası olan 133 kişinin Gazze dışından geldiği tespit edildi. Bölge dışından gelen kişiler Erez ve Refah sınırlarında kurulan karantina merkezlerine 14-21 gün arasında karantina altına alınıyor. 24 Ağustos tarihinde ilk defa halk arasında bir ailede korona vakası tespit edilmesiyle beraber hükümet 48 saat dışarı çıkma yasağı ilan etti. Yetkililer, Korona vakası hızla yayıldığını ve daha da artacağını söylüyor. İsrail ambargosuna maruz kalan Gazze halkı, yıllardır açlık ve elektrik sıkıntısı ile mücadele ediyor. Bu günlerde Gazze’ye 4 saat elektrik olması sağlık ve su sıkıntısını yanına getiriyor. Halk yıllardır işsizlik ve açlık ile mücadele ederken bir de virüsün yayılması ile büyük felaketlere yol açabilir. Halkın en önde gelen ihtiyaçlardan biri de mazot. Bilindiği üzere hastaneler ve içme suyu tesisleri, mazot ile çalışmakta. Tüm bunların üzerine işgalci İsrail, Gazze’nin tek ticari sınır kapısı durumundaki Kerm Ebu Salim'den gıda ve sağlık malzemesi dışındaki ürünlerin girişini yasakladı.

gazze-icin-acil-yardim-kampanyasi8.jpeg

İHH harekete geçti

İHH İnsani Yardım Vakfı da Gazze’deki ihtiyaç sahipleri için Acil Yardım Kampanyası başlattı. Kampanya ile birlikte hem hastane ve sağlık merkezlerindeki tıbbi malzeme ihtiyacı karşılanacak hem de karantina merkezlerindeki ailelere hijyen paketi, çocuk paketi, sıcak yemek ve gıda paketi dağıtılacak. Bu kapsamda İHH ilk etapta Gazze’de;

-620 aileye hijyen paketi dağıttı.

-Çocuklara içinde bebek maması ve bebek bezi bulunan 710 adet çocuk paketi dağıttı.

-Günlük 400 kişiye sıcak yemek dağıtımları başlattı.

-Sağlık Bakanlığı’ndan gelen talep üzerine 2 bin adet test kiti yardımında bulundu.

-360 adet gıda paketi dağıttı.

gazze-icin-acil-yardim-kampanyasi10.jpeg

BAĞIŞ YAP

Gazze’ye destek için

İHH aracılığıyla Gazze’deki mağdurlara destek olmak isteyen bağışçılar, GAZZE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine “GAZZE” koduyla bağışta bulunarak gıda, sağlık ve hijyen alanlarındaki çalışmalara katkıda bulunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024