İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’ye güneş enerjisi paneli
İHH, işgalci İsrail’e rağmen Filistin halkına hizmet etmeye devam ediyor. İHH, bu kapsamda elektriğin verilmediği, mazot girişinin yasaklandığı Gazze’deki Cenin Hastanesine güneş enerjisi panelleri kurdu.
Filistin-Gazze 20.07.2018

Filistin'de 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından işgalci İsrail, zulmünü artırarak Gazze’ye kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başladı. Uluslararası tepkilere rağmen Gazze'ye yönelik abluka aralıksız devam ediyor. Günde 4 saat elektriğin verildiği, sınır kapılarının kapatılmasından dolayı benzin ya da mazot girişinin imkansız hale geldiği Gazze’de ablukadan en çok da hastaneler zarar görüyor.

detay1.jpg

Mavi Marmara Gemisi ile Filistin’i dünya gündemine sokmayı başaran İHH İnsani Yardım Vakfı ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, hayırseverlerin destekleriyle elektrik sıkıntısından dolayı sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği Gazze’deki Cenin Hastanesine güneş enerji panelleri kurdu.

detay2.jpg

Elektrik ya da mazot yoksa güneş var

Maliyetinin 70 bin doları bulduğu proje, Beylikdüzü İHH’nın gayretleri ve hayırsever Jale Ateş’in bağışları ile tamamlandı. Sınır kapılarının kapatılmasından dolayı krizin büyüdüğü hastanedeki sağlık hizmetleri artık elektrik ya da mazota ihtiyaç duymadan hizmet vermeyi sürdürecek. Paneller, hastanedeki ameliyathanelerin ve tıbbi cihazların çalışması için hastanenin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik alternatif bir enerji projesi olma özelliğini de taşıyor.

detay3.jpg

İHH, ayrıca geçtiğimiz ay Gazze’de hizmet veren 5 hastaneye ilaç yardımında bulunmuştu.

ic.jpg

İHH, engelleri aşarak hizmete devam edecek

Gazze'de 2009'dan beri ofisi bulunan İHH, bölgede bulunan muhtaçlara ve yetimlere de yardım faaliyetleri yapıyor. Geçtiğimiz hafta işgalci İsrail tarafından Gazze’ye düzenlenen saldırıda, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'de bulunan ofisi de ağır hasar görmüş ve ofis kullanılamaz hale gelmişti. İHH, tüm engellemelere rağmen Filistin halkına hizmet etmeyi sürdürecek.

ic2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024