İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib’de 200 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ilinde yaşayan savaş mağduru sivillere Ramazan ayının başından bu yana 200 bin kişilik sıcak iftar yemeği dağıtıldı.
Suriye 18.05.2020

Ramazan 2020 çalışmalarını “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin İdlib ilinde yaşayan savaş mağduru sivillere Ramazan ayının başından bu yana 200 bin kişilik iftar yemeği dağıttı.

“İnsani ihtiyaç her gün artıyor”

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriye içerisinde savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi sivillere yönelik Ramazan çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Suriye’nin İdlib ilindeki Ramazan yardım faaliyetlerini anlatan Tosun, “Yakın tarihte büyük bir göç krizine şahit olduğumuz İdlib’de insani ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bölgede Ramazan yardım faaliyetlerimiz kapsamında gıda kolisi, hijyen paketi, ekmek ve sıcak iftar yemeği dağıtımlarımız kesintisiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. Tosun, İdlib’de sıcak iftar yemeği dağıtımlarının devam ettiğini belirterek, “Ramazan ayının ilk günü başladığımız sıcak iftar yemeği dağıtımları sürüyor. İhtiyaç nedeniyle İdlib’deki aşevlerimizin kapasitelerini artırdık. Bu aşevlerimizden şu anda günlük 20 bin sivil istifade ediyor. Ramazan ayının başından bu yana ise sadece İdlib’de 200 bin kişilik iftar yemeği dağıttık” dedi.

1g9a2036.jpg

2011’den beri

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde gıda, sağlık, eğitim ve barınma alanlarında insani yardım çalışması yürütüyor.

1g9a2103.jpg

BAĞIŞ YAP

İyilik hareketine destek olmak için

Hayırseverler, Suriye ve dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören, mağdur olan insanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını İHH’nın iyilik hareketine katabilir ve Ramazan boyunca gerçekleştirilecek kampanyalara destek olabilirler. Bunun için bağışçılar;

-FITRE yazıp 4072’ye SMS göndererek 27 TL,

-IFTAR, KUMANYA ya da BAYRAMLIK kelimelerinden birini yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL,

-İHH’nın banka hesaplarından, internet sitesinden online olarak ve en yakın İHH merkezine başvurarak yardımda bulunabilirler.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024