İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
26.07.2023

Dünyanın 100'ü aşkın ülkesinde insani yardım çalışmalarında bulunan İHH, Nijer'deki yardım faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor. Vakıf son olarak, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin katkılarıyla ülkeye yönelik yardım çalışmalarında bulundu.

tuktuk.jpg

Çalışmalar ile Niamey şehrinde; engelli 10 kişiye tekerlekli sandalye, 665 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Gelir desteği projeleri kapsamında yapılan yardımlar kapsamında da; ihtiyaç sahibi 30 aileye dikiş makinesi, 60 aileye sağmal keçi, 10 aileye taşıma aracı tuk-tuk verildi. Ayrıca, 3 aileye de bakkal dükkânı açıldı.

 ihh-nijerde-cok-sayida-projeyi-hayata-gecirdi-.jpg

Dosso şehrinde camii açıldı

İHH, başkent Niamey’e 230 kilometre uzaklıkta bulunan Dosso şehrine bağlı Tamda Köyü’nde inşa ettiği İnegöl Kafkas Yardımlaşma Derneği Camii’ni de geçtiğimiz günlerde ibadete açtı. Vakıf, biri camiinin avlusunda diğeri ise Gaya şehrinde olmak üzere iki adet su kuyusunu da Temmuz ayı içerisinde hizmete açtı.

İHH’nın ülkedeki yardım çalışmaları devam ediyor.

bakkal-acilis.jpg

Destek olmak için

Bağış yaparak Nijerli ihtiyaç sahiplerine destek olmak isteyen hayırseverler, NIJER yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına NIJER yazarak yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024